Zdroj: unsplash.com

Apple ví, co je příčinou chyby odemykání iPhonu pomocí hodinek, vyřešit by to měla nejbližší aktualizace

Apple se s nástupem nových telefonů musí vyrovnávat s nepříjemným problémem. U nové generace jeho chytrých telefonů totiž přestala fungovat oblíbená funkce odemykání pomocí hodinek. Při pokusu tuto funkci aktivovat se řadě uživatelů objevila chybová hláška, podle níž telefon nedokáže s hodinkami komunikovat.

Chybu se uživatelé snažili vyřešit dílčím nastavením, resetováním obou zařízení nebo opětovným spárováním hodinek. Ani to ale k úspěchu nevedlo. Telefon vždy při pokusu o aktivaci funkce ohlásil, že nemůže komunikovat s hodinkami Apple Watch. Podobné problémy na internetových fórech hlásila řada uživatelů a netýkají se pouze nejnovějších iPhonů, ale i zařízení iPhone 11 a iPhone 11 Max, což naznačuje, že problém bude v aktualizaci OS.

Funkce odemknutí iPhonu pomocí Apple Watch přibyla do portfolia společnosti Apple na začátku letošního roku. Jedná se o řešení problému, kdy nebylo možné novější iPhony využívající funkci FaceID kvůli rouškám odemykat jinak než pomocí zadání kódu. Používání telefonu tak bylo méně pohodlné. Po aktivaci funkce bylo nutné mít na obou zařízeních (jak na hodinkách, tak na iPhonu) zapnutou Wi-Fi a Bluetooth. Zároveň musí mít hodinky zapnutou detekci zápěstí. Při odemknutí telefonu dají uživateli zpětnou vazbu mírnou vibrací.

Apple ohlásil, že se podařilo chybu odhalit a pracuje se na jejím odstranění. Prosí uživatele o trpělivost a slibuje, že brzy vydá aktualizaci systému, která bude problém řešit. Apple doporučuje funkci dočasně deaktivovat, a pokud má uživatel nasazenou roušku, tak pro přístup k telefonu vyžívat číselný kód.

Zdroj: appleinsider.com