Foto: se svolením DroneDJ

Nejnovější dron DJI Mavic 3 Pro se pravděpodobně pochlubí dvěma kamerami a 46 minutami ve vzduchu

Společnost DJI by měla v listopadu představit nejnovější model Mavic 3 Pro. Oproti svému tři roky starému předchůdci Mavicu 2 Pro (a dokonce i Mavicu Air 2S představenému na začátku tohoto roku) by měl přinést několik zásadních vylepšení – zejména výrazně vyšší výdrž baterie a dvě kamery místo jedné. Tyto informace nezávisle na sobě přinesl server DroneDJ a leaker Jasper Ellens.

Zatímco DJI drony standardní velikosti obvykle na jedno nabití vydrží ve vzduchu maximálně půl hodiny, zdroj DroneDJ tvrdí, že nyní by se uživatelé mohli dočkat až 46 minut letu. A to dokonce i s dalším vybavením – novinka má mít totiž o jednu kameru navíc. Díky tomu dron nabídne teleobjektiv i širokoúhlý objektiv. Mavic 3 Pro by měl – co se týče fotovýbavy – spojovat to nejlepší z modelů Mavic 2 Pro (který disponoval 1palcovým snímačem a nastavitelnou clonou) a Mavic 2 Zoom (s teleobjektivem 24–48 mm).

Kamery dokáží zachytit video až ve 5,2K a 20Mpx fotografie. Dron bude pravděpodobně také možné nabíjet přímo pomocí USB-C (tedy podobně jako drony DJI Mini), tedy nebude nutné vytahovat baterii. Co se týče hmotnosti, zřejmě se dočkáme jen mírného nárůstu z 907 g (Mavic 2 Pro) na 920 g.

Na výběr bude ze dvou různých verzí – klasického Mavic 3 Pro a verze Cine, který bude údajně vybaven vestavěným SSD diskem a ultra vysokorychlostním datovým kabelem. Cena standardní verze začíná na 1 599 dolarech (jde tedy o stejnou částku, kterou dnes zaplatíte za Mavic 2 Pro), verze Cine bude dražší, a to zhruba o 1 000 dolarů. Obě verze by se měly na trh dostat 15. listopadu.

Zdroje: theverge.com, dronedj.com