Nový Spark
venku od 2. dubna
Zemřel zakládající basák STATUS QUO Alan Lancaster

Zemřel zakládající basák STATUS QUO Alan Lancaster

Smutná zpráva dorazila z tábora hardrockvých veteránů STATUS QUO. Po bitvě s roztroušenou sklerózou zemřel bývalý basák Alan Lancaster. Bylo mu 72 let.

Informaci o Lancasterově smrti přinesl australský komentátor Craig Bennett na sociálních sítítch. „Na žádost jeho milující rodiny mi se zlomeným srdcem přísluší oznámení o úmrtí Alana Lancastera, britského hudebního krále, baskytarového boha a zakládajícího člena kultovní kapely STATUS QUO. Alan Lancaster zemřel ve svém domě v Sydney obklopen rodinou. Potýkal se s roztroušenou sklerózou.”

Hudební pouť STATUS QUO, jak ji dnes známe, započala v roce 1967. Skupina během několika dekád natočila řadu úspěšných skladeb, např. „Down Down” nebo „Whatever You Want”. Alan byl u úplných kořenů kapely o pár let dříve a v sestavě vydržel až do roku 1985. Přestože už měl problémy s mobilitou, v letech 2013 a 2014 se účastnil velmi úspěšných reunionových koncertů ve Velké Británii a kontinentální Evropě.

V roce 2016 Lancaster prohásil v australském Studiu 10: „Byl to kokain, který stál za rozpadem STATUS QUO. V hudebním businessu byl v té době úplně všude. Díky kokainu jste měli pocit, že jste lepší než všichni ostatní, nadřazení. Myslím, že kvůli tomu se mezi námi začalo zpřetrhávat bratrské pouto.”

Lancaster je druhým původním členem STATUS QUO, jenž už není mezi námi. Kytarista Rick Parfitt zemřel v roce 2016 ve věku 68 let.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace