Přes 34 korun za litr. Benzin je v Česku nejdražší od prosince 2014, zdražila i nafta

Ceny pohonných hmot v Česku nadále rostou, průměrná cena benzinu poprvé od prosince 2014 překročila 34 korun za litr. Nafta je nejdražší od loňského ledna, stojí víc než 32 korun. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První linka, která přemění plastový odpad na benzin, by měla fungovat již příští rok

Nejlevnější benzin nyní natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 33,68 koruny | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 34,01 koruny, před týdnem byl o devět haléřů levnější. O 26 haléřů na litru zdražila nafta, za litr dieselu teď řidiči dají průměrně 32,05 koruny.

Za nedostatek benzínu v Británii může i pandemie. Dálkoví řidiči raději jezdí krátké trasy, míní Přibán

Číst článek

V meziročním srovnání je benzin dražší o více než 6,20 koruny. Za naftu platili motoristé koncem loňského září o pět korun méně než v současnosti, vyplývá z údajů CCS.

Nejlevnější benzin nyní natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 33,68 koruny. Nafta je nejlevnější ve Zlínském kraji, litr tam prodávají průměrně za 31,72 koruny.

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde benzin stojí téměř 34,60 koruny. Průměrná cena nafty v metropoli je 32,79 koruny za litr.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme