Po roce ve West Hamu se český reprezentant se dohodl na prodloužení smlouvy

Český reprezentační obránce Vladimír Coufal se podle britského serveru The Athletic dohodl na nové tříleté smlouvě s opcí na další rok. Učinil tak po roce působení ve West Hamu. Informaci o prodloužení kontraktu ze strany devětadvacetiletého českého obránce pak potvrdila i další briitská média.

Jen pro připomenutí. Coufal si poprvé dres Londýňanů oblékl přesně před rokem, kdy přestoupil do anglické metropole z pražské Slavie. Tehdy tamodešel za šest milionů eur (cca. 162,5 milionu korun), přičemž tehdy uzavřel smlouvu trvající do roku 2023 s dvouletou opcí.

"Před rokem se mi splnil sen. Máme za sebou jako klub skvělou sezonu. Jednou Kladivář, navždycky Kladivář," oznámil veřejnosti na svém twitterovém účtu sám Vladimír Coufal v sobotu, tedy přesně po rok po svém příchodu do Anglie. V minulé sezóně i on Lonbdýňanům dopomohl k šestému místu v anglické Premier League a tudíž tak k postupu do Evropské ligy.

Prakticky ihned se dokázal Coufal zabydlet v týmu West Hamu natolik, že se stal oporou mužstva společně se svým krajanem Tomášem Součkem. Oba dva patří k největšíím oblíbencům u fanoušků. A to Coufal dosud nastoupil do 43 soutěžních zápasů, během kterých se mu ještě jednou nepodařilo rozvlnit síť soupeřovy branky.

Devětadvacetiletého fotbalistu však v současnosti trápí dosud blíže nespecifikované zdravotní problémy, kvůli kterým se nepředstavil v posledním evropském pohárovém zápase, ve kterém West Ham hostil Rapid Vídeň. Není navíc jisté, zda se ukáže v neděli, kdy v rámci Premier League Kladiváři nastoupí proti nováčkovi z Brentfordu.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Fotbal

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy