Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Cestování

Nejlepší fotografové z celého světa. Rakouský Baden pořádá největší venkovní festival fotografie

Rakouské městečko Baden nedaleko Vídně hostí největší venkovní festival fotografie ve střední Evropě. Letošní téma zní Viva Latina! A své snímky tu prezentují nejlepší fotografové z Brazílie, Ekvádoru, Chile, Mexika nebo Argentiny. foto: Tomáš Hájek

Rakouské městečko Baden nedaleko Vídně hostí největší venkovní festival fotografie ve střední Evropě. Letošní téma zní Viva Latina! A své snímky tu prezentují nejlepší fotografové z Brazílie, Ekvádoru, Chile, Mexika nebo Argentiny.
  5:00

Baden bei Wien nedaleko Vídně bylo letos spolu s dalšími evropskými lázeňskými městy, mimo jiné i s našimi Karlovými Vary, Mariánskými a Františkovými lázněmi zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Mohlo by se zdát, že tohle město je jen další destinací určenou především seniorům, ale to by byl velký omyl. Baden už více než dvacet let nabízí vyžití pro všechny generace. A město vážně žije.

Fotky zobrazují také společnost utvářenou násilím a silnou radostí ze života....
Fotky zobrazují také společnost utvářenou násilím a silnou radostí ze života....

Snahu probudit v Badenu život napříč generacemi a ještě jej propojit s místními obyvateli začalo město uskutečňovat před více než dvaceti lety. Původně ospalé lázeňské sídlo se kromě horkých léčivých pramenů mohlo tenkrát pyšnit velkým rosariem v městském parku a kasinem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!