Koupelové soli jsou balzámem na tělo i duši. Známe všechny výhody jejich používání

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Koupelnove soli
Zdroj: Shutterstock

Horká vana je to, co člověk po dlouhém pracovním dni potřebuje. Pomůže nám nejen zbavit se špíny, ale také nás hodí do psychické pohody. Pokud navíc víte, jaké přípravky použít, můžete si ulevit více, než si myslíte.

Existuje celá řada koupelových solí, které mají své konkrétní účinky. Některé jsou na prohřátí těla, jiné na unavené svaly a klouby. Ve výsledku ale nikdy neuděláte chybu, ať už si vyberete jakoukoli z nich.

Do teplé vody k solím přidejte i nějaký esenciální olejíček, zapalte si svíčky a nalijte si sklenku dobrého vína. Po náročném dni si to zasloužíte. Tady je přehled toho, co všechno s vaším tělem koupelové soli provedou.

Pomohou od bolesti

Zvláště pokud má člověk fyzicky náročnou práci, potřebuje večer svému tělu ulevit. Ideálním způsobem, jak to udělat, je lehnout si do vany, ve které se pomalu rozpouští koupelové soli.

Ty totiž pomáhají s uvolňováním svalů i kloubů namožených těžkou prací. A ve spojení s teplou vodou vám pomohou dopřát si skvělý zážitek, po kterém se vám bude skvěle usínat a druhý den budete opět plni sil a energie.

Omlazují mysl a tělo

Koupelové soli jsou skvělým pomocníkem s vyhlazováním vrásek a nedokonalostí na těle. Po vylezení z vany bude vaše tělo jemné a hebké a to se samozřejmě odrazí i na tom, jak se budete cítit psychicky.

Stimulujte všechny smysly

Vnímejte nejen dotek, ale také vůni solí a olejíčků. Pokud si ke koupeli dáte nějaké dobré víno a pustíte si příjemnou hudbu, která vám pomůže vychutnat si klidnou a ničím nerušenou koupel, všechny vaše smysly vám poděkují.

Zbavte se odumřelé pokožky

Mnoho lidí si myslí, že jenom rychlá sprcha pomůže s odstraněním veškerých nečistot z těla. To ale není pravda, protože je třeba se pořádně naložit do teplé vany, aby zmizely i ty nejmenší částečky odumřelé kůže.

Jenomže samotná teplá voda nic nezmůže. Je potřeba, aby jí pomohlo něco, co vaši pokožku zjemní a skutečně dokáže dostat pod kontrolu úplně každý kousek toho, co už na těle nepotřebujete.

Stabilizuje vaši náladu

Možná vám to tak nepřijde, ale teplá vana s rozpouštějící se koupelovou solí může pomoci vaší mysli odpočinout si, uklidnit vás a dodat vám psychickou energii, kterou potřebujete po dlouhém dni.

Mnoho psychologů radí dát si vanu, pokud se například dostanete do psychické tenze. Voda vás zklidní, jemný pocit na kůži vám bude příjemný a díky vůni solí zapomenete snadno na všechny problémy.

Pro sladký spánek

Je prokázáno, že většina koupelových solí má vliv i na to, jak se po koupeli vyspíte. Jelikož se těsně před spaním zklidníte jejich vůněmi a horkou vodou, ve které je rozpustíte, jakmile padnete do postele, budete spát jako miminko.

To samozřejmě dopomůže celkové regeneraci vašeho těla i mysli a druhý den se budete cítit jako znovuzrození. Na závěr ale doporučujeme dělat si koupele s olejíčky a solemi maximálně dvakrát týdně. Každý přece ví, že všeho moc škodí.

Zdroj: healthline.com, getmaude.com, femina.in
Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články