Lobkowiczký palác na Pražském hradě bude hostit zajímavý mix. Vedle psích portrétů v tamním Psím salonu bude za pár dní umístěna obrazovka s digitálním vyobrazením měny Dogecoin, na kterém je psí plemeno shiba-inu. Toto NFT – tedy token na blockchainu ethereum – nesoucí název „Doge meme“ se před pár měsíci vydražilo za miliony dolarů. A nyní ho bude v Praze vystavovat William Rudolf Lobkowicz, který chce během výstavy a konference spojit tradiční umění s tím digitálním. Z nejznámějších NFT bude k vidění například ještě Stay Free od amerického whistleblowera Edwarda Snowdena.

Vedle toho chce ale Lobkowicz ukázat i něco nového. NFT mohou kromě obrazů obsahovat také hudbu a mnoho dalšího. Jedno z nich tak představí práci Anny Marie Vilemíny, hraběnky z Althannu. Ta byla vynikající loutnistkou, ale protože byla ženou, tak se její hudba čtvrt milénia prakticky nehrála. 

Nejnovější díl podcastu Krypto Insider a také předchozí epizody si můžete poslechnout na našem webu v sekci Podcasty a v aplikacích Spotify a Apple Podcasts.