Hlavní obsah

Facebook opět postihl výpadek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po pondělním mega blackoutu řešil Facebook opět výpadek globálního charakteru, tentokrát však nedostupnost největší sociální sítě trvala jen hodinu. Problémy hlásili ve střední Evropě také uživatelé Instagramu, WhatsAppu a Messengeru.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V Česku začali uživatelé hlásit problémy s dostupností Facebooku krátce po 18. hodině. Podle serveru downdetector.com, který monitoruje výpadky těch nejznámějších serverů, si ale stovky zahraničních uživatelů začaly na stejné problémy stěžovat už během čtvrtečního odpoledne.

Většina uživatelů si stěžovala, že jim Facebook nejde vůbec spustit. Někteří se na stránky sice přihlásili, ale vše fungovalo velmi zpomaleně.

Prakticky totožné problémy hlásili uživatelé také v případě sociální sítě Instagram. Chatovací aplikace WhatsApp a Messenger měli problémy s dostupností ve stejném čase jako Facebook, podle serveru downdetector.com však pouze v rámci střední Evropy.

Co výpadek způsobilo, zatím není jasné.

Tisíce lidí mají stále problémy s Facebookem

Internet a PC

Největší výpadek od roku 2008

Všechny zmiňované služby měly problémy s dostupností už v pondělí. Tehdy si okolo 17:00 středoevropského času začali stěžovat první uživatelé na nedostupnost služeb, vyřešit problémy se však podařilo až druhý den.

Zmiňované služby byly zhruba šest hodin nedostupné kvůli chybné změně konfigurace, kvůli tomu se na servery největší sociální sítě na světě nemohlo žádné zařízení prostřednictvím internetu připojit. podle serveru CNet šlo o největší výpadek od roku 2008.

Zmiňované služby byly zhruba šest hodin nedostupné kvůli chybné změně konfigurace, kvůli tomu se na servery největší sociální sítě na světě nemohlo žádné zařízení prostřednictvím internetu připojit.

Mega blackout skončil. Facebook, Instagram a WhatsApp začaly fungovat

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám