Češi bučeli na poklekávající fotbalisty Walesu, všímají si incidentu britská média

Samou chválu si vysloužil za svůj výkon velšský fotbalový národní tým v pátečním kvalifikačním zápase proti Česku v pražském Edenu. Podle britských médií totiž označil tento výkon Velšanů za jejich asi nejlepší v kvalifikaci s tím, že by mohla tato ostrovní země pomýšlet na svou první účast na světovém šampionátu od roku 1958. Média pochváila i přístup velšských reprezentatntů poté, co si v úvodu druhého poločasu dali kuriózní vlastní gól po Ramseyho "malé domů".

"Češi dostali dárek v podobě bizarního druhého gólu, kdy na začátku druhé půle velšský brankář Ward chyboval při zpracování Ramseyho zpětné přihrávky a srazil si míč do sítě. Wales ale odpověděl stylově a vyrovnání Daniela Jamese jen podtrhlo předchozí velšský tlak. Tým Roba Page si vytvořil spoustu šancí, ale jelikož nepřidal i přes převahu rozhodující gól, zůstává ve skupině E s horším skóre za Českem a jedním zápasem k dobru," napsali k zápasu v české metropoli na serveru televizní stanice BBC.

Dále v komentáři poukázal tebnto server na to, že velšané začali pražské střetnutí s určitou lehkovážností, televize Sky Sport pak přidává postřeh, že pro něj zajímavé věci se děly ještě před utkáním. Zatímco si hráči Walesu poklekli na podporu hnutí "Black Lives Matter" a tudíž na podporu boje proti rasismu, čeští diváci na ně začali bučet.

Jako první šli do vedení v tomto utkání právě Velšané po brejku, jenž zakončil Aaron Ramsey. "Kapitán, který převzal pásku po zraněném Garethu Baleovi, vypadal, že je v dobrém rozpoložení. Ramsey v situaci, kdy by ostatní znervózněli, zachoval chladnokrevnost, naznačil střelu, oklamal obránce na brankové čáře i gólmana Vaclíka a nonšalantně poslal míč do vzdálenějšího rohu. To vyvolalo mezi tisícovkou fanoušků v rudé zdi euforii," uvedl například deník The Guardian.

Radost z vedení však dlouho netrvala, jelikož za dvě minuty vyrovnal Pešek. "Fanoušci tou dobou byli ještě zaneprázdnění oslavným chorálem na Ramseyho," dodal k tomu deník.

Tyto noviny se samozřejmě zaobírali i tím, jakým způsobem se Češi dostali do vedení v úvodu druhého poločasu, kdy si Velšané dali vlastní gól. "Celá situace byla neškodná, ale Ward ztratil kontrolu nad míčem a odpálil autodestrukci," napsal k tomu The Guardian, jenž dodává následnou reakci českých fanoušků. "Dříve nervózní domácí ochozy měly najednou důvod reagovat na každý Wardův dotyk s míčem."

Rozhodujícím prvkem, který dopomohl výrazně Velšanům ke konečné remíze, označil Sky Sport střídajícího Harryho Wilsona, jenž tak přišel na hřiště v 60. minutě. I když tak tedy odehrál pouze třicet minut, televize ho označila z "muže zápasu". "Otočil zase vývoj utkání ve prospěch Walesu," přidal k osobě Harryho Wilsona The Guardian. Televize Sky Sport pak ještě k Wilsonovi přidává výkon Jamese. "Jamesovo vyrovnání zastínilo předchozí obrovskou Wardovu chybu," uvedla stanice.

Podle britských médií to pak byli spíše právě Velšané, kteří bylil blízko ke třem bodům. "Šance narůstaly a Češi vypadali v obraně stále více pod tlakem. Ač ale Wales nedokázal svou dominanci přetavit ve vítězství, tento pravděpodobně nejlepší výkon v kvalifikaci může dát Pageovi a jeho hráčům naději, že by se od mohli stát od roku 1958 prvním velšským týmem, který by se kvalifikoval na mistrovství světa," píše BBC.

Související

Lionel Messi

Lionel Messi po přestupu do Ameriky: Na dalším MS už mě v dresu Argentiny neuvidíte

V posledních dnech bylo kolem jedné z největších fotbalových hvězd Lionela Messiho živo. Vše začala zpráva o tom, že po ohlášeném konci v Paris Saint Germain s největší pravděpodobností nezamíří ani do Barcelony, ani do Saúdské Arábie, ale do zámořské MLS, kde bude hrat za klub Inter Miami. Právě Spojené státy americké budou spolu s Kanadou a Mexikem nejbližší světový šampionát a na něm už slavného Argentince fotbaloví fanoušci neuvidí. 
Chorvaté si na MS poradili s Kanaďany

MS ve fotbale: Belgičani propadli s Marokem, Chorvaté si poradili s Kanaďany. Španělsko s Německem se rozešly smírně

Ani další den fotbalového mistrovství nebyla nouze o překvapivé výsledky. O první z nich se postarali už v prvním zápase dne Kostaričané, kteří vypadali, že ani v tomto zápase nevystřelí na branku, stejně jako v tom úvodním proti Španělsku, jenže k jedné střele se v zápase s Japonskem přeci jenom dostali a právě z ní v 81. minutě Fuller rozradostnil nejen tuto jihoamerickou zemi, ale i Němce, kteří tak zůstávají ve hře o postup. O to víc, že se našim západním sousedům se podařilo ve šlágru se Španěly vyválčit bod za remízu 1:1. Nahnuté to naopak mají Belgičané, kterým se vzdálil postup ze skupiny poté, co s Marokem prohráli 0:2 a budou se muset o postup porvat s Chorvaty. Ti naopak měli s Kanadou jednodušší práci, jelikož ji porazili bez větších problémů 3:1, přestože Kanaďané vstřelili zatím nejrychlejší gól šampionátu.

Více souvisejících

fotbal MS Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy