Hlavní obsah

Hamáček končí v čele ČSSD. V úspěch v Praze doufal marně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Předseda ČSSD Jan Hamáček rezignuje na funkci předsedy strany. Uvedl to poté, co ČSSD neuspěla ve volbách do Poslanecké sněmovny. Strana nebude mít poslance poprvé za dobu samostatné České republiky. Složit účty a funkci chce Hamáček na předsednictvu strany 25. října.

Tisková konference ČSSDVideo: Novinky

 
Článek

„Mrzí mě to, nicméně je to rozhodnutí našich občanů,” řekl. „Na 25. října svoláme předsednictvo, já složím účet a skončím jako předseda ČSSD,” dodal. Před koncem sčítání má ČSSD 4,68 procenta hlasů.

I když průběh sčítání nevypadal pro ČSSD nadějně, Hamáček stále věřil. „Bude to těsné, uvidíme, jak dopadne Praha. Věřím kampani Jany Maláčové v Praze. Tam je šance, že by se to mohlo změnit,“ sdělil v sobotu odpoledne Hamáček.

Volební štáb ČSSD, Jana MaláčováVideo: Novinky

Tehdy - po sečtení dvou třetin okrsků - měla ČSSD kolem 4,9 procenta hlasů, ke zlepšení ale nedošlo. V Praze ostatně zpravidla vítězí pravicová uskupení.

Babiš poblahopřál Fialovi. Uvidíme, co udělá prezident

Parlamentní volby

Voliči se podle Hamáčka přiklonili k velkým koalicím. „Vzdám se funkce, když se nedostaneme do Sněmovny,“ avizoval už odpoledne Hamáček s tím, že jeho nástupci budou mít šanci stranu převzít a něco s ní udělat.

Do Sněmovny se dostaneme, máme potenciál 10 procent, ujišťoval prezidenta Hamáček

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám