Velehory, kaňony, oceány: Chomutovské kino uvede čtyři pásma outdoorových filmů
Film Pathfinder Life Beyond Fear sleduje šest slacklinerů světové úrovně, kteří se vydali do Norska, aby se v extrémních podmínkách za polární záře prošli na lajně.
Co se chystá

Chomutov - Jestli máte rádi napětí, příběhy a dobrodružství v přírodě, udělejte si ve středu a čtvrtek čas. Chomutovské kino Svět bude v tyto dny promítat vždy dvě pásma snímků z mezinárodního festivalu outdoorových filmů. Vezmou vás vysoko do oblak i hluboko pod hladinu oceánu.

Během dvou dnů promítne kino celkem dvacet festivalových filmů, z nichž nejkratší mají pár minut a nejdelší trvají necelou hodinu. Chomutovské kino je poskládalo do čtyř pásem, které má každé zhruba hodinu a půl. „Je to opravdu pestrá podívaná. Můžeme slíbit, že diváci se budou nejen bavit a kochat, ale také se jim bude tajit dech a půjde mráz po zádech,“ slibuje nevšední podívanou Věra Fryčová, jednatelka Kultury a sport Chomutov.

Mezi filmy, které jsou plné adrenalinového dobrodružství, nechybí ani české snímky. Třeba Ufo Life o sedmidenním zdolávání severozápadní stěny himalájské sedmitisícovky Chamlang nebo sestřih z dobrodružného zdolávání kaňonů ve švýcarských horách s názvem Canyoning Ticino 2019. Shodou okolností jsou to také první dva filmy, které festival v Chomutově odstartují, a to ve středu od 17 hodin.

Další snímky filmařů z celého světa zavedou diváky na běžně nedosažitelná místa na planetě nebo ukáží jedinečné pohledy na extrémní sporty a lidi, kteří jim propadli. „Úchvatné jsou třeba pohledy z kamer parašutistů, kteří seskakují z výšek v létající kombinéze nebo podmořské záběry z krétského zálivu, které jsou navíc doprovázeny milým příběhem o záchraně ryby jménem Maurice,“ uvádí pro příklad jednatelka Fryčová. Poučný a varovný je zase takřka hodinový snímek o Černobylu, který se v poslední době stal lákadlem pro spoustu stalkerů a turistů.

Pásma cestovatelských a dobrodružných filmů bude kino Svět promítat v malém sále ve středu 13. a čtvrtek 14. října, vždy od 17 a 19 hodin. Vstupné na každé pásmo je 90 Kč. Kompletní program včetně podrobností k jednotlivým filmům je k nalezení na webových stránkách Kultury a sport.

Mezinárodní festival outdoorových filmů

Mezinárodní festival outdoorových filmů je soutěžní putovní přehlídka outdoorových filmů. Za osmnáct let své existence se stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým soutěžním putovním festivalem nejen v České republice, ale také na světě. Festival je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tématikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru