Hlavní obsah

Velký hokejový návrat. Mistr světa končí v krajské lize a posílí Motor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Tohle nikdo nečekal! Hokejový útočník a mistr světa z roku 2010 v létě oznámil konec kariéry, teď je všechno jinak. Jiří Novotný se po dlouhých 19 letech vrací do klubu, ve kterém začínal. Upsal se na výpomoc českobudějovickému Motoru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Novotný na archivním snímku během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Útočník s několikaletými zkušenostmi z KHL i NHL v loňské sezoně působil ve švýcarském Ambri-Piotta a poté se rozhodl ukončit kariéru. V letošní sezoně se představil v dresu Samsonu v krajské lize, kde ve dvou zápasech zaznamenal sedm bodů za pět branek a dvě asistence.

Nyní se osmatřicetiletý hokejista rozhodl vypomoct svému mateřskému klubu, který se potýká s řadou absencí. Trenér extraligového Motoru Jaroslav Modrý měl možnost si jej na několika trénincích okouknout a přesvědčit se, že má Novotný týmu stále co nabídnout.

Mistr světa z roku 2010 a držitel dvou bronzových medailí ze světového šampionátu se za Motor představí už v neděli proti Hradci Králové. S Jihočechy v minulosti získal dva dorostenecké tituly a také za ně poprvé okusil českou nejvyšší soutěž. Jestli v Budějovicích bude působit i po návratu zraněných hráčů zatím není jasné.

„Jestli a jak bude vypomáhat i následně, to bude předmětem až dalších dohod mezi trenéry, vedením a velezkušeným útočníkem," uvedli Jihočeši na svém webu.

Reklama