Hlavní obsah

„Budu originální,“ slíbil prý Zeman Vondráčkovi

Praha

Prezidenta Miloše Zemana ve čtvrtek v nemocnici navštívil končící šéf Sněmovny Radek Vondráček (za ANO). Po jednání s ním uvedl, že mu prezident řekl, že v povolebním vyjednávání bude originální. Podle jeho slov měl prezident dobrou náladu a vtipkoval.

Foto: Michal Burian, ČTK

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) ukázal rozhodnutí, kterým svolal prezident Miloš Zeman stálé zasedání nové Sněmovny na 8. listopadu 2021.

Článek

„Probrali jsme povolební situaci. Pan prezident mi pouze řekl, že se můžu spolehnout na to, že bude originální,“ sdělil České televizi po jednání s prezidentem Vondráček na dotaz k případnému dalšímu postupu hlavy státu.

Vondráček dál řekl, že může vyvrátit spekulace, že prezident není schopný vykonávat funkci hlavy státu. „Pan prezident je sice na lůžku, ale normálně komunikuje. Nebyla tam větší omezení. Bylo to milé, pan prezident měl dobrou náladu, vtipkoval,“ popsal jednání s ním Vondráček.

Foto: Michal Burian, ČTK

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) ukázal rozhodnutí, kterým svolal prezident Miloš Zeman stálé zasedání nové Sněmovny na 8. listopadu 2021.

Vondráček byl u Zemana. Je prý schopen vykonávat úřad, Sněmovnu svolal osobně a vlastní rukou

Domácí

S prezidentem se setkal po poledni, podle svých slov s ním strávil pět až deset minut. „Potvrdil mi, že je připravený se setkat s dalšími aktéry povolebního vyjednávání,“ doplnil končící šéf Sněmovny.

Zemanová: Jeho léčba žádá čas 

Chvilku před jeho prohlášením vystoupila na tiskové konferenci prezidentova manželka Ivana Zemanová.

Ta oznámila, že prezident je nemocný a podstupuje léčbu, která si vyžádá čas. „Ze všeho nejvíc si přeji, aby se můj manžel uzdravil,” prohlásil Zemanová v krátkém prohlášení. Hovořila dále o „nečekaném onemocnění” a obavách, které coby manželka cítí.

Manžel je nemocný, potřebuje nabrat síly, řekla Ivana Zemanová

Domácí

Zároveň požádala o podporu. „Není jediným prezidentem, který v době výkonu své funkce onemocněl,” řekla.

Prezident je aktuálně už pátý den hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), kam byl převezen v neděli krátce po jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

Mluvčí ÚVN Jitka Zinke uvedla v pondělí, že je Zemanův stav stabilizovaný, což později mluvčí Hradu Jiří Ovčáček doplnil o sdělení, že komunikuje a zajímá se o politické dění. Deník N nicméně ve středu uvedl, že prezidentův stav je vážnější, než jeho okolí přiznává.

Hradby Hradu překonal jen v neděli Babiš. Se Zemanem nemají politici už žádný kontakt

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám