Policisté na Chomutovsku kontrolovali nákladní dopravu. Téměř polovina řidičů měla problém!
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - V průběhu středy a čtvrtka se chomutovští dopravní policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, která byla tentokrát zaměřena na nákladní a autobusovou dopravu.

Kontroly včetně vážení nákladních vozidel probíhaly na silnici I/13 v blízkosti obce Málkov. Kromě technického stavu nákladních vozidel a autobusů policisté zjišťovali i to, zda řidiči dodržují sociální předpisy, tedy například dobu řízení a bezpečnostní přestávky nebo zda správně používají tachografy.

"Ze tří desítek kontrolovaných vozidel bylo zjištěno 11 přestupků. Jednalo se zejména o nevyhovující technický stav včetně jednoho přetíženého vozidla. Dvakrát policisté řešili nesprávně zajištěný náklad a jedno porušení předpisů se týkalo doby řízení a odpočinku," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté na místě přestupcům uložili osm pokut v celkové výši 5.100 korun, tři nejzávažnější přestupky pak vyřešili oznámením do správního řízení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru