Na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch vyšla Crysis Remastered Trilogy. Jak název napovídá, nabízí všechny tři díly first-person sci-fi střílečky od studia Crytek, které jsou optimalizované pro dnešní hardware, ovšem bez multiplayeru. Hráči si užijí pouze příběhové kampaně.

Vývojáři tvrdí, že vylepšili každý díl a optimalizovali ho tak, aby fungoval na dnešních počítačích a konzolích co nejlépe. Už loni přitom vyšel remaster prvního dílu. Tentokrát se dostalo i na druhý a třetí díl. Jen škoda, že celá trilogie se v současné době prodává pro PC pouze přes Epic Games Store. Cena byla stanovena na 1050 Kč, zatímco na konzolích zaplatíte 1319 Kč na PS Store, 1429 Kč na Xbox Store a 50 eur na Nintendo eShopu.

V rámci remasterů došlo na vylepšení nasvícení, textur, postav, zbraní a prostředí. Původní hry se v průměru hrály v rozlišení 720p a až se 30 FPS. Remastery Crysis se na Xbox Series X a PlayStation 5 se budou hrát mezi 1080p a 4K se 60 FPS.

Crysis Remastered a Crysis 2 Remastered mají navíc českou lokalizaci ve formě titulků. Ta má podle distributora u českého dílu chybět. Hráči ale hlásí, že i u třetího dílu jsou titulky. V tuzemských obchodech najdete v krabičkách PS4 a Xbox One verze trilogie a první díl remasteru Crysis na Switch.

Crysis Remastered: Co začíná jako jednoduchá záchranná mise, se promění v bojiště nové války, protože nad ostrovy Lingšan se srocují mimozemští vetřelci. Hrajete za super vojáka Nomáda a jste vyzbrojeni mocným nano oblekem, který je vybaven rychlostí, silou, zbrojí a neviditelností. Používejte rozsáhlý arzenál modulárních zbraní, přizpůsobujte taktiku a vybavení a dominujte nad nepřáteli v obrovském sandboxovém světě. Hra je s českými titulky.

Crysis 2 Remastered: Mimozemšťani se vrátili do světa zpustošeného klimatickými pohromami. Vetřelci ničí New York a chystají útok, který hrozí totálním vyhlazením lidstva. Vy naštěstí máte technologii, díky které můžete vést hnutí odporu – vylepšený nano oblek 2.0. Přizpůsobte si oblek a zbraně v reálném čase, zpřístupněte si silné nové schopnosti a pusťte se do boje za přežití lidstva. Hra je s českými titulky.

Crysis 3 Remastered: Vracíte se do boje jako super voják Prophet. Pátrání po mimozemském Alpha Ceph pokračuje, ale nyní musíte rovněž odhalit pravdu, která stojí za korporací C.E.L.L., jež proměnila New York City v rozsáhlý městský deštný prales zastřešený obřím nano dómem. Probojujte se sedmi odlišnými čtvrtěmi a zlikvidujte soupeře brutální silou pomocí prvotřídní technologie nano obleku, anebo svých cílů dosáhněte pomocí neviditelnosti a staňte se tichým spasitelem lidstva. Jste vybaveni novým silným a smrtícím lukem Predator – neexistuje špatný způsob, jak zachránit svět. Hra je v anglické verzi.