Opozice oceňuje Babiše. Je dobře, že nekomplikuje sestavování vlády, říká Jurečka

Andrej Babiš

Reakce na Babiše

Tak rychlé rozhodnutí jsme nečekali, komentuje opozice rozhodnutí premiéra Andreje Babiše (ANO) nepřijmout od prezidenta Miloše Zemana mandát k sestavení vlády. „Oceňuji, že nekomplikuje situaci,“ konstatoval předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Jsem rád, že pan premiér respektuje výsledek voleb, že ho přijímá. Doufám, že to povede k co nejrychlejšímu ustavení vlády, protože problémů, co nám tady po vládě Andreje Babiše zůstávají, je skutečně hromada a je potřeba je urychleně začít řešit,“ řekl 1. místopředseda hnutí STAN Jan Farský.

Poslanec KDU-ČSL Marek Výborný uvedl, že tak rychlé rozhodnutí premiéra nečekal. „Samozřejmě to zjednoduší celý proces sestavování nové vlády. Krok to je logický. Pan premiér umí počítat do dvou set a toho si také ceníme,“ sdělil Výborný.

Realistický postup

Místopředseda ODS Martin Kupka pozitivně hodnotí to, že Babiš vnímá situaci po volbách realisticky. „Předchozí vyjádření pana premiéra dávala tušit i jiný možný postoj. Tohle je určitě významně příznivější a realističtější, protože jinou variantu při daném rozložení sil není možné vymyslet,“ má jasno Kupka.

„Oceňuji rozhodnutí pana premiéra, že se rozhodl nekomplikovat situaci dál a přispět k tomu, aby došlo k hladkému předání vlády,“ dodal předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Tagy: