Cisteni Trouby1

Dokonale čistá trouba i bez agresivní chemie: stačí sáhnout do spíže pro ty nejlepší prostředky

Po každém použití by se měla trouba i mikrovlnná trouba vyčistit, aby byla připravená na příště. Jestliže na to pokaždé nemáte čas nebo zapomenete, snadno se stane, že jednou za čas budete mít velký problém odstranit nežádoucí mastnotu a nečistoty.

Ještě než začnete, připravte si všechno k ruce

Jaké jsou nejlepší způsoby čištění trouby? Ještě předtím, než se pustíte do samotného čištění, je dobré si připravit prostředky, které budete potřebovat, ať je pak nemusíte složitě hledat. Při čištění trouby je nutné být důsledný a někdy může rozhodnout i rychlost. Ocet, jedlá soda, kyselina citronová, nebo dokonce olej mohou pomoci. Kromě toho mějte po ruce měkký hadřík, houbičku a také další hadřík, kterým budete troubu vytírat do sucha.

Mohlo by vás zajímat:  Řezané pivoňky vydrží ve váze déle díky správnému střihu a dobře zvolené váze
Zdroj obrázku: Freepik

V troubě otřete veškeré drobky, které by mohly překážet. Nakonec vyjměte všechny rošty, které namočte do horké vody s mycím prostředkem. Můžete je nechat namočené několik hodin nebo podle toho, jak dlouho budete troubu čistit. Následně si připravte ocet. Smíchejte ho s vodou v poměru 1  :1, namočte do něj hadřík a můžete začít. Silně znečištěný rošt můžete namočit do roztoku vody a octa v poměru 1 : 4.

Pokud máte troubu připálenou, připravte si čisticí směs

Směs na čištění trouby se bude skládat z jedlé sody, octa a vody. Měla by vzniknout měkká pasta, kterou naneste na špínu. Jestli máte ještě starší nečistoty, nejdříve je otřete hadříkem namočeným v soli. Ta odstraní ztvrdlé nečistoty a čištění půjde snadněji. Směs ze sody nanášejte hadříkem nebo použijte kartáček na zuby. Nechte chvíli působit a během této doby můžete umýt rošty.

Mohlo by vás zajímat:  Skořice provoní den i našim rostlinám. Vypořádá se se škůdci i plísní v substrátu
Zdroj obrázku: Freepik

Zajímavým trikem je použití hliníkové fólie. Pokud se nemůžete zbavit připálenin, zakryjte dno trouby alobalem. Troubu můžete dál používat, jak jste zvyklí. Nečistoty, jež nemůžete vyčistit, se zahříváním trouby změní na popel, který pak jednoduše odstraníte smetáčkem nebo vlhkým hadříkem.

Zdroj: https://www.cookinglight.com/healthy-living/home/how-to-clean-your-oven
Přidat na Seznam.cz