reklama

Laptopy MacBook Pro budou mít obrazovku o úhlopříčce 14 a 16 palců (35,6 a 40,6 cm). Cena bude začínat na 1999 USD (43.900 Kč) u menšího modelu a 2499 USD (54.800 Kč) u většího modelu.

Dva nové čipy Applu se nazývají M1 Pro a M1 Max. Mají mít vyšší výkon než předchozí čipy M1, ale zároveň potřebují méně energie než konkurenční čipy firem Intel a Advanced Micro Devices. To se projeví v lepší výdrži baterie.

Firma již dříve do některých MacBooků a stolních počítačů Mac Mini a iMac umístila první generaci vlastního čipu M1. Nejvýkonnější notebooky Apple však zatím měly čipy od Intelu.

Apple také představil třetí generaci svých bezdrátových sluchátek AirPod s funkcemi prostorového zvuku. Nová sluchátka jsou také odolná vůči potu a vodě pro použití při cvičení. Budou mít některé zvukové funkce, které se dříve nacházely u dražších AirPods Pro. Nová sluchátka se začnou prodávat příští týden za cenu 179 USD (3900 Kč).

Přídavná zařízení jako AirPody bývají v době předvánoční nákupní sezony oblíbeným prodejním artiklem. Staly se také jednou z nejrychleji rostoucí kategorií Applu.