Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Obecní dům zažije horor. Symfonici doprovodí projekci filmu Psycho

Kultura

  6:00
PRAHA - Hudba Bernarda Herrmanna v podání Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK zazní 19. února v pražském Obecním domě. Ve Smetanově síni tu proběhne projekce klasického hororového snímku Alfreda Hitchcocka Psycho s živým hudebním doprovodem.

Z filmu Alfreda Hitchcocka Psycho. foto: Hitchcock LIVE

Živá hudba bude znít přesně podle originálu. „Neplánujeme jiné aranže ani provedení. Herrmann napsal hudbu geniálně, tak proč ji měnit,“ vysvětluje Jan Kučera, dirigent Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK. Hudba podle něj bude intenzivnější než při běžném promítání a víc diváky vtáhne do děje.

Málokdo možná ví, co znamená zkratka FOK na konci názvu Symfonického orchestru hl. m. Prahy. Je to vlastně Film-Opera-Koncert. „Filmová hudba jim není cizí, ještě nikdy ale neodehráli takto živě celý film,“ říká Peter Marček, jeden z autorů projektu Hitchcock Live, jehož je Psycho první vlaštovkou.  „Ve 30. letech nahrávali hudbu k většině českých filmů a letos slaví osmdesát let své existence, takže se vrací ke kořenům,“ vysvětluje. FOK je navíc jako doma právě v Obecním domě.

Z filmu Alfreda Hitchcocka Psycho.
Hitchcock LIVE - provedení slavného filmu Alfreda Hitchcocka Psycho živě s...
Anthony Perkins ve filmu Alfreda Hitchcocka Psycho.
Alfred Hitchcock.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!