Foto: Milan Malíček / Právo / Profimedia

Ivan Gabal: Tak si budeme zas volit prezidenta! A kterýho, milostpane, zase Zemana?

Napsal/a Ivan Gabal 20. října 2021
FacebookTwitterPocketE-mail

GLOSA. Kdyby se nenaštval ten vojenskej felčar, kterýmu rozkázali, že má Zemana vyléčit, aby mohli dál s Babišem všichni vládnout, nikdá bychom se pravdu nedozvěděli. A přitom on Miloš už byl úplně zmatenej: říkal Viktorovi Andreji a Andrejovi Moniko, já ti dám tu abolici, hned jak tě jmenuju ministerským předsedou.

Celej zmatenej sice prezident byl už dlouho, ale furt byl použitelnej, jenom chtít… Jen kdyby tomu felčarovi neruply ty nervy. A kdyby si taky nějakej zelenej Kutílek nevyvzpoměl a tu věc s fixlovaným podpisem a ukradenou Ústavou nepodal na policii, mohlo to lehce vyšumět. Protože, znáte to, policajti i prokurátoři uměj i neslyšet nebo to všechno aspoň dlouho studovat.

Chytání lelků s prezidentem

Pan premiér Babiš mohl dál krásně jezdit za prezidentem do Lán, posedět, pochytat bezduché lelky a pak si odvézt podepsaný papíry a vládnout dál. Ústava prostě jak namazanej strojek, všichni sytý a spokojený, a na svým.

Nikdo o impíčmentu, jak se česky po zemanovsku říká, o zbavení Zemana právní způsobilosti ani slyšet nemusel a nechtěl, protože to hradním chlapcům jelo jak parní lokomotiva. Jeden jurodivý komunista předělanej na blouznivého katolíka, druhý specialista na parcely a dotované chalupy a vlekař, třetí obchodník s benzínem a putinovejma appkama do mobilu. Všichni hezky bez prověrky, a proto bez blbých dotazů, odkud co vzali.


KAŽDÉ RÁNO TO NEJLEPŠÍ Z HLÍDACÍPES.ORG


Kámen se v Lánech láme, kšefty kvetou, Zeman v limbu nebo v nemocnici, co si víc přát. Jen kdyby tomu felčarovi nepraskly ty nervy. Když to teda prasklo a zjistilo se, že Miloš, s očima v sloup, je a zůstane práce neschopnej, všechno se pokazilo.

Najednou bylo jasno, že se na Hradě může uvolnit ten prezidentskej šolich, a kdo by to nechtěl, že ano. Tak hned Babiš zařval na těžkou službu konajícího kancléře, ať táhne, protože už by mu zacláněl, když tam Zeman není. Senátoři hned vyrazili s potícíma se rukama na ústavní Route 66, aby Zemanovi sebrali jeho „hrnečku vař“, a hradní se začali kroutit, že voni podpis v žákovské knížce pro sněmovnu nefixlovali.

A nějakej Vondráček, kterej si původně vydělával lichvou a hraním na kytaru, se tam zrovna nachomejtl a ten fixlovanej papír s podpisem vynesl a ani si nevšiml, že Miloš má ty voči v sloup. Všichni se mu pak smáli, že je pitomec, až se už v parlamentu skoro nemohl ani ukázat.

A vládnou tam dodnes

Andrej s Monikou pochopili, že hradní šolich by jim zajistil ochranu, dokonce i proti pistolníkům z americkýho berňáku, kterých se von fakt bojí. Tak proč by si pro tu dosmrtnou imunitu nešel.

Rozklepaní senátoři se statečně vrátili s novým prezidentským heslem Pravda a lékař zvítězí, když už je lež v bezvědomí na lopatkách. Nejrůznější kandidáti a kandidátky pak začali generálsky šturmovat Nerudovkou k Hradu, ale tam jim už nikdo neotevřel.

Policie nemůže najít hradní pacholky, aby je zalígrovala jako tehdy Nečasovou a sebrala jim nakradený zlatý pruty. Voni si totiž zřejmě pobrali svých pět švestek, vyndali diplomatický pasy z prádelníku a kdo ví, kde je jim konec.

A jak to v Čechách chodívá, dodnes je vegetativní Zeman nevědomý ve špitále prezidentem bez pravomocí, ale s podporou Senátu. A zastupuje ho Andrej s Monikou, skoro jako prezidenti. A pokud nezemřeli, sedí si tam a vládnou šťastně dodnes.

Pop-up mobil Mobile (207451)
SMR mobil článek Mobile (207411)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-2)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-3)
SMR mobil pouze text Mobile (207431)

Líbil se vám tento text? Pokud nás podpoříte, bude budoucnost HlídacíPes.org daleko jistější.

Přispět 50 KčPřispět 100 KčPřispět 200 KčPřispět 500 KčPřispět 1000 Kč

LockPlatbu on-line zabezpečuje Darujme.cz

Skyscraper 2 Desktop (211796-4)