Hlavní obsah

Hvězda internetu žijící v luxusu skončila v poutech, sledujících jí o to víc přibylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když slovenská policie na sklonku září zatkla influencerku Zuzanu Plačkovou (30), značková nebyla jen pouta na jejích rukou. Vše ostatní, co měla na sobě, bylo luxusní, v celkové hodnotě 6500 eur (164 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Zuzana Plačková s manželem Reném Strauszem

Článek

Jen klobouček od Diora na její hlavě vyšel na 790 eur (20 tisíc korun), bunda Louis Vuitton na 4500 eur (téměř 115 tisíc korun). K tomu měla na sobě overal Marine Serre v ceně 500 eur (12 600 korun) a tenisky Balenciaga za 650 eur (16 500 korun). Podobné zatčení Slovensko ještě nezažilo.

I takovou na první pohled nepříjemnou událost dokázala Plačková zúročit ve svůj prospěch, když se počet sledujících na Instagramu od jejího zatčení zvýšil o padesát tisíc na současných 816 tisíc lidí.

Slovenskou influencerku Plačkovou policie odposlouchávala

Evropa

Zdá se, že jejím fanouškům ani v nejmenším nevadí, že spolu s manželem Reném Strauszem (32) čelí obvinění, že patřili do zločineckého gangu, který jednak vyráběl pervitin, jednak distribuoval kokain.

Soud je sice nevzal do vazby, přesto v cele strávili čtyři dny. „Všem, kteří nám věříte a podporujete nás, chci poděkovat,” nechala se slyšet hvězda slovenského Instagramu. Vyjádřila se také k těm, kteří jí zatčení přáli. „To je typické Slovensko,” neodpustila si.

Cocaine and Caviar

Její manžel označil čtyři dny v cele předběžného zadržení za nejhorší chvíle svého života. Manželé zůstávají nadále obviněni, oba však obvinění z drogové trestné činnosti popírají.

„Myslíte si, že mám zapotřebí obchodovat s drogami?” řekla influencerka, jejíž firma Queen ZP si v roce 2020 přišla na více než milion eur.

Připustila pouze, že se možná setkávala s nesprávnými lidmi. „Chci vzkázat ostatním, aby si dávali pozor, s kým se scházejí,” apelovala kontroverzní influencerka, označovaná za slovenskou Paris Hilton.

Foto: Profimedia.cz

Influencerka se svým advokátem a manželem (v pozadí) po propuštění z cely předběžného zadržení.

V rámci svých obchodních aktivit Plačková s manželem prodávali oblečení pod značkou Cocaine and Caviar. „Tato skutečnost by neměla mít vliv na určení viny, popřípadě trestu,” uvedl právník Róbert Bános. Zároveň však připustil, že reklama na omamné a psychotropní látky je na Slovensku zakázaná.

Společně s Plačkovou a manželem bylo obviněno dalších třináct lidí, kteří měli od roku 2012 obchodovat s drogami především v Bratislavském a Trnavském kraji. Při domovních prohlídkách u všech obviněných policisté zajistili přes devět kilogramů pervitinu, z něhož by se dalo vyrobit minimálně devadesát tisíc jednorázových dávek drogy. Zajistili také zbraně, střelivo a sedmdesát tisíc eur (1,8 milionu korun) v hotovosti.

Dovolená v Turecku

S mužem, který spojuje Plačkovou a Strausze s obviněným gangem, se manželé poznali před třemi lety na dovolené v Turecku. Dotyčný je znal z Instagramu, na dovolené se poznali osobně. Plačková na policii vypovídala, že je proti drogám, které ničí životy. Připustila však, že v mládí možná kouřila marihuanu a vyzkoušela i extázi. „Ale nejsou to věci, které potřebuji k životu.”

Plačková se zviditelnila v reality show Hotel Paradise, ale pak se věnovala především sociálním sítím. Od roku 2017 už měla půl milionu fanoušků a postupně rozběhla několik podnikatelských aktivit. V historickém centru Bratislavy otevřela nápadnou růžovou kavárnu, kterou pak přestěhovala do čtvrti Petržalka.

Založila si vlastní značku oblečení, propaguje kosmetické výrobky, výživové doplňky, především kolageny a CBD produkty s obsahem kanabidiolu pocházejícího z konopí.

Přepych přináší followery

S manželem se rádi ukazují na přepychových dovolených, kam létají soukromými tryskáči, jezdí v drahých automobilech a libují si v oblečení drahých značek.

„Čím více jsem vidět, tím víc vydělávám. Pokud bych se neprezentovala luxusem, neměla bych tolik followerů, a tím pádem by můj profil a život nebyl ničím výjimečný,” řekla v rozhovoru pro deník Nový čas.

Královna Instagramu tvrdí, že od mládí věřila, že v životě dokáže velké věci. „Jako dítě jsem se toužila stát tanečnicí, zpěvačkou nebo herečkou. Stále jsem tíhla k showbyznysu,” dodala.

S manželem Reném se znají dlouhá léta a vzali se v roce 2015. Jejich vztah prošel turbulentním obdobím, ale jsou stále spolu. Nedaleko Bratislavy si postavili luxusní dům a doufají, že společně prožijí šťastný život s dětmi, které plánují.

Sociální sítě tak o svou slovenskou hvězdu, která šla za svým cílem a ve věku třiceti let už toho dosáhla hodně, nepřijdou. Starší generace zřejmě nechápe, na čem staví svůj úspěch, ale ona i její fanoušci to vědí velmi dobře.

Reklama

Výběr článků

Načítám