Hlavní obsah

Maserati odkládá premiéru menšího SUV Grecale

Italská automobilka Maserati musela odložit slavnostní premiéru svého chystaného modelu Grecale, který se měl světu ukázat 16. listopadu letošního roku v Miláně. Malý crossover se místo toho uvede na jaře 2022.

Foto: Maserati

Maserati Grecale

Článek

Odložení premiéry modelu Grecale je pro Maserati velkou ránou. K datu 16. listopadu Italové směrovali velkou pozornost, protože kompaktní crossover má být pro tradiční automobilku průlomovým modelem. Nabídnout má výjimečnou konektivitu mezi strojem a člověkem, což je důvod odložení premiéry. Ve světě totiž chybí mikročipy, které obstarávají právě tuto část auta.

Stellantis chystá elektrickou platformu pro příští Maserati Ghibli a Quattroporte

AutoMoto

Maserati oficiálně potvrdilo, že kvůli nedostatku polovodičů odloží uvedení na jaro 2022. Až pak model skutečně dorazí na trh, v portfoliu značky Maserati zaujme místo pod SUV Levante. Jak moc si budou oba modely podobné, zatím není jasné. Podle špionážních snímků ovšem bude grecale hodně sportovního vzhledu.

Otazník visí nad motorovým osazením zatím blíže nespecifikovaného modelu. Projektové plánování Maserati nicméně naznačuje, že v určitém bodu časového horizontu musí vůz nabízet jako čistý elektromobil. Spekuluje se i o tom, že základním agregátem pro grecale bude hybridní čtyřválcový motor s objemem 2,0 litru.

Chystané SUV Maserati Grecale dostane i ostrou verzi Trofeo

AutoMoto

Na trh by pak s postupem času měla dorazit i výkonná verze Trofeo, jejíž výrobu už Maserati potvrdilo. Údajně dostane pod kapotu 3,0 litrový motor V6 z Maserati MC20, který umí v jejím případě dosáhnout výkonu i 621 koňských sil. Premiéra Maserati Grecale Trofeo se ale jistě odloží společně s uvedením základní verze.

Reklama

Související články

Maserati poutá na kompaktní SUV Grecale

Italská automobilka Maserati s trojzubcem ve znaku poodhaluje vzhled kompaktního SUV Grecale, od kterého si slibuje prodejní úspěchy. Na záměrně rozmazaných...

Výběr článků

Načítám