Hlavní obsah

Největší dopravní letadlo světa vzlétne na své nejkratší lince

Airbus A380, který je největším dopravním letadlem světa, byl navržen hlavně na dálkové trasy. Už v listopadu ovšem vzlétne na své pravděpodobně nejkratší lince vůbec, a to mezi Singapurem a Kuala Lumpurem. Cesta potrvá sotva hodinu a nepůjde o jednorázovou záležitost. Obě města má linka spojovat zhruba měsíc.

Foto: Profimedia.cz

Singapore Airlines patří mezi společnosti, která má superjumbo ve svojí flotile.

Článek

Aerolinky Singapore Airlines potvrdily serveru CNN, že letadlo budou v obou směrech vypravovat i několikrát týdně, a to až do začátku prosince. Mluvčí společnosti lapidárně sdělil, že linky byly naplánovány z provozních důvodů. Server Independent pak píše, že reálný čas, který lidé stráví ve vzduchu, může být ve výsledku jen něco málo přes půl hodiny.

Společnost Airbus před několika lety oznámila, že takzvané superjumbo přestane zcela vyrábět. Několik společností, které letouny mělo ve své flotile, je však nadále využívá. A právě Singapore Airlines nedávno oznámily, že je opět vrátí do provozu, mimo jiné kvůli jejich přitažlivosti pro cestující.

„A380 je úžasný letoun,“ uvedl šéf společnosti pro veřejné vztahy Siva Govindasamy. „Někteří lidé si rezervují model A380 jen kvůli tomu, aby v něm letěli,“ doplnil.

Server CNN uvádí, že Singapore Airlines ovšem nejsou jedinou společností, která chce začít superjumbo využívat na krátké linky. Na lety z Londýna do vybraných destinací vypraví během podzimu letadlo také britský vlajkový dopravce British Airways. Mělo by jít například o linky do Frankfurtu či Madridu, informace však zatím nebyly potvrzeny.

Už žádné dámy a pánové. Britský vlajkový dopravce zavádí neutrální oslovení

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám