Hlavní obsah

Japonci cestují do Česka. Virtuálně

Udělat si výlet do Česka je pro Japonce aktuálně prakticky nemožné. Přesto do něj cestují, avšak pouze virtuálně. Zastoupení agentury CzechTourism v Tokiu totiž ve spolupráci se společností First Airlines spustilo virtuální leteckou linku, při které účastníci nevšedního zážitku poznají tuzemské památky i gastronomii. A zájem je veliký.

Foto: CzechTourism

Návštěvníci cestují díky virtuálním brýlím.

Článek

„Oslovili jsme First Airlines s nápadem vytvořit virtuální let do Česka. Je to forma propagace, která má velký potenciál,” vysvětlil Štěpán Pavlík, ředitel zahraničního zastoupení v Tokiu.

„Ve spolupráci s regiony České republiky jsme do virtuální prohlídky navrhli zajímavý průřez českými památkami a proti jiným virtuálním výletům jsme do návštěvy vložili i konkrétní zážitky,“ doplnil Pavlík s tím, že se účastníci projedou například po řece, zatančí si na plese a podobně.

Díky speciální technologii, která umožňuje 360stupňový pohled, se děj odehrává přímo před zraky návštěvníků i všude kolem nich.

Nejsilnější pasy mají Japonci a Singapurci. Češi sdílejí sedmou příčku

Cestování

O nevšední zážitek je veliký zájem a virtuální lety jsou vyprodány na dlouhé týdny dopředu.

Nechybí jídlo ani hudba

Při příchodu pasažéři obdrží pamětní cestovní pas, kterým se prokážou při odbavení. Dostanou razítko destinace a výlet může začít.

Letušky návštěvníky odvedou do kabiny letadla a usadí na místa. Po uvítacím drinku odstartuje virtuální let na pražské letiště Václava Havla. Takový zážitek má výhodu i v tom, že zkracuje dobu cesty na absolutní minimum. Po nasazení speciálních brýlí se totiž účastníci okamžitě ocitnou v Česku a mohou ho začít poznávat.

Po procházce je pro návštěvníky připraveno české menu o čtyřech chodech, kde nechybí například utopenec nebo medovník. Během jídla mohou pasažéři sledovat na tabletu videa z dalších míst, zatímco z reproduktorů hraje česká hudba.

Reklama

Výběr článků

Načítám