Hlavní obsah

Místo televizoru projektor. Acer cílí s novinkami na hráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se v poslední době předhánějí, kdo nabídne hráčům atraktivnější monitor. Celou řadu zajímavých modelů nalezneme také v portfoliu společnosti Acer, tento podnik však budoucnost hraní vidí i v projektorech. Dva zajímavé modely, které byly tento týden odhaleny, zamíří již brzy na pulty obchodů.

Foto: archív výrobce

Acer Predator GM712

Článek

Novinky se jmenují Predator GD711 a Predator GM712, oba modely přitom mají jedno společné – cílí na hráče. To je koneckonců patrné už podle slůvka Predator, přesně tak totiž společnost Acer označuje své herní přístroje.

Zajímavější z obou novinek je Predator GD711, minimálně kvůli tomu, že na rozdíl od druhé novinky stihne letošní Vánoce. Na pultech obchodů by se měl objevit v prosinci za cenu 1499 eur (38 460 Kč). Predator GM712 se začne prodávat až v lednu příštího roku za 1399 eur (35 910 Kč).

Foto: archív výrobce

Acer Predator GD711

Predator GD711 staví na technologii LED a nabízí rozlišení 4K, respektive 3840 x 2160 pixelů. V rozlišení Full HD je k dispozici i vysoká obnovovací frekvence 240 Hz. Jas dosahuje 4000 lumenů, nechybí ani podpora vysokého dynamického rozsahu HDR10. Novinka disponuje také širokým barevným gamutem, který dosahuje 125% pokrytí barevného prostoru Rec. 709.

LED projektor od společnosti Acer má poměr projekční vzdálenosti 1,22. To v praxi znamená, že podporuje širokou škálu velikostí projekce. Pokud například budete obraz promítat ve vzdálenosti 2,7 metru, získáte obrazovou plochu o velikosti 100 palců.

Výhodou je i nízký provozní hluk, v ECO režimu je hlučnost pouze 23 dBA, což je méně než v případě celé řady počítačů. Vedle nich lze ale herní projektor připojit klidně i k televizním konzolím. V takovém případě využijete i 10W reproduktor či dálkový ovladač.

Jak moderní technologie mění podobu videoher

Testy

Novinka nabízí dva HDMI porty a tři USB porty – jeden pro skrytý bezdrátový adaptér v projektoru, další pro připojení bezdrátového příslušenství a poslední pro výstup DC 5V, který také umožňuje uživatelům aktualizovat firmware zařízení.

Jde navíc o chytrý projektor, pochlubí se zabudovaným obchodem s aplikacemi, díky čemuž mohou uživatelé využívat různé streamovací služby.

Pro uživatele, kteří dávají přednost klasické lampě před technologií LED, je pak určen projektor Predator GM712. Ten nabízí rozlišení 4K a jas 3600 ANSI lumenů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám