Lupiče zaskočil statečný zákazník. Jednoho ve vteřině odzbrojil, ostatní utekli

Bývalý voják neměl se zpacifikováním lupiče vůbec žádný problém

Bývalý voják se v obchodě vypořádal s lupiči

Špatný cíl si vybrala skupina lupičů v Arizoně. V obchodě, který přepadli, shodou okolností zrovna nakupoval bývalý voják. Muž během několika sekund učinil plánovanému zločinu ráznou přítrž. A to i přesto, že na něj jeden z pachatelů mířil zbraní z bezprostřední blízkosti.

Středeční pokus o loupež ve městě Yuma zachytily bezpečnostní kamery obchodu. Dovnitř se snažila vniknout trojice zakuklených lidí. První z nich okamžitě ve dveřích tasil pistoli a namířil ji směrem k pokladně. U té ale stál i zákazník, který se v okamžiku změnil v hrdinu.

Když se k němu totiž lupič se zbraní přiblížil, ihned po něm skočil a bleskově ho odzbrojil. Zbylí dva „výtečníci“ byli chladnokrevným počínáním zákazníka natolik šokováni, že se dali na okamžitý úprk. Statný chlapík už pak neměl problém zadržet pachatele až do příjezdu policejní hlídky.

Učili mě, abych moc neváhal.

Podle místních úřadů si lupiči šeredně naběhli, protože onen statečný zákazník dříve sloužil u mariňáků. „Učili mě tam, abych moc neváhal,“ odpověděl pak podle místní stanice ABC15 na otázku policistů, jak se mu povedlo dostat situaci pod kontrolu.

Zadržený muž skončil ve vazbě a čelí obvinění z loupeže a útoku za použití zbraně. Jeho dva kumpáni jsou zatím stále na útěku a policie po nich pátrá. Během incidentu nebyl nakonec nikdo zraněn.

Tagy: