Tragická nehoda: Priecestie nefunguje správne, tvrdia miestni. Môže sa to zdať, reagujú železnice
23.10.2021 11:00

Tragická nehoda: Priecestie nefunguje správne, tvrdia miestni. Môže sa to zdať, reagujú železnice

Uložiť článok
Ľudia z Hronského Beňadika upozorňujú na nebezpečné situácie, s ktorými sa stretávajú na priecestí. Podľa železničiarov sa síce môže zdať, že signalizácia nefunguje správne, no nie je to pravda.

HRONSKÝ BEŇADIK: Pri zrážke vlaku s autom na jednom zo železničných priecestí v Hronskom Beňadiku sa v utorok vážne zranili štyria ľudia, jeden z mužov neskôr v nemocnici zomrel. Z auta ostali hrozivo vyzerajúce pokrčené plechy, zranených odvážali vrtuľníky a sanitka. Cestujúci vo vlaku vyviazli bez zranení.

Miestni obyvatelia upozorňujú, že priecestie bez závor je problémom dlhodobo. Varujú, že situácie, ktoré na ňom zažívajú, môžu v budúcnosti viesť k ďalším nehodám.

(Článok pokračuje pod videom.)

Miestny: Niekedy svieti červená dlho

„V smere od Novej Bane je systém automatický, takže signalizácia sa zapína krátko predtým, ako prichádza vlak. Ak však napríklad zastane na semafore na trati pred priecestím, signalizácia pre vodičov prestane svietiť a keď sa vlak pohne, znovu sa nerozsvieti. Z prichádzajúcich áut ho pritom nemusia vidieť. Sú tú mŕtve uhly," hovorí Erich Korčok, ktorý má prevádzku za železničnou traťou a cez priecestie prechádza denne aj viackrát.

Stalo sa mu aj, že keď prešiel cez priecestie, tesne za ním trúbil vlak, signalizácia sa však rozsvietila až neskôr, videl to až v spätnom zrkadle.

V opačnom smere podľa neho signalizáciu zapínajú manuálne. Vysvetľuje, že keď vlak vychádza z Levíc, dávajú to vedieť do Kozároviec a potom zase do Hronského Beňadika.

„Vlak je ešte niekde v Tlmačoch, teda niekoľko staníc odtiaľto, a už nám svieti červená," hovorí s tým, že bežne takto na vlak, ktorý neprichádza, čakajú motoristi aj pätnásť minút či polhodinu. Časť z nich tak stratí nervy a rozhodne sa zariskovať.

On sám radšej vždy vystúpi z auta, signalizácii totiž nedôveruje. Má obavy o bezpečnosť ľudí, ktorí do firiem za traťou dochádzajú za prácou, ale aj o zákazníkov prevádzok. Na málo frekventovanej ceste za traťou sa tiež zvyknú bicyklovať deti.

12fotiek v galérii Erich Korčok prechádza priecestím denne a opisuje aj nebezpečné a mätúce situácie. Zdroj: Iva Zigová / Aktuality.sk

Niektorí stratia nervy

To, že na mieste dôjde k nejakej nehode, bolo len otázkou času podľa Ľubomíry Supukovej, ktorá býva v dome susediacom so železničnou traťou.

„Keď ide vlak od Novej Bane, zacengá to dva - trikrát a už aj prechádza, no keď ide od Levíc, cengá to aj štvrťhodinu a vlak nikde. Chlapi sú nervózni, je im dlho, niekedy sa tam nazbiera aj viac áut za sebou," opisuje.

Vídava takých, ktorí sa vyjdú z auta pozrieť a až potom prejdú, no nájdu sa aj takí, ktorí dupnú na plyn aj napriek červenej na semafore. Z balkóna niekedy sleduje aj železničiarov, ktorí chodia zariadenie opravovať.

O okolnostiach konkrétnej nehody miestni špekulovať nechcú, obeť aj ďalších z posádky auta poznali. „Keď je niekto vodič, mal by spomaliť a presvedčiť sa, že nejde vlak bez ohľadu na to, či je tam závora alebo nie, či svieti červená alebo nie," myslí si Hronskobeňadičanka.

Keď sme na mieste boli my, signalizácia začala svietiť načerveno, neskôr prestala, no žiadny vlak v tomto intervale úsekom neprešiel. Miestni hovoria, že je to bežné a na ľudí, čo o tom nevedia, to môže pôsobiť mätúco a môžu mať pocit, že semafor nefunguje.

(Článok pokračuje pod obrázkom.)

12fotiek v galérii Priecestie. Zdroj: Iva Zigová / Aktuality.sk

Železnice: Môže sa zdať, že nefunguje správne

Železnice SR pre Aktuality.sk reagujú, že ide o prvú nehodovú udalosť na konkrétnom priecestí. Hovorkyňa železníc Ria Feik Achbergerová tvrdí, že kontroly a údržba priecestia sú pravidelné. Jeho činnosť označila za bezpečnú.

„V čase nehody bolo zariadenie plne funkčné a pred ňou na ňom neevidovali žiadnu poruchu," odpovedá na naše otázky. V čase zrážky prichádzal vlak v smere od Novej Bane a signalizácia fungovala v plne automatickom režime.

Počas tohto roka sa na zariadení vyskytli podľa Feik Achbergerovej len tri poruchy, ktoré si vyžiadali zásah udržujúceho zamestnanca.

Na to, že vodičov môže zmiasť, ak zariadenie rozsvieti červenú, oni čakajú, no vlaku sa nedočkajú, reaguje: „Je to spôsobené tým, že sa nachádza v rámci stanice Hronský Beňadik a aktivuje sa nielen pri prechádzajúcich vlakoch, ale aj pri prebiehajúcom posune v stanici a v rámci tohto posunu nie vždy príde k jazde vlaku až na samotné priecestie."

Ľuďom sa potom podľa jej slov môže zdať, že priecestie nefunguje správne, ale nie je to pravda. „Zariadenie je nutné uviesť do výstražného stavu, aj keď posun mnohokrát až na priecestie nedôjde," tvrdí.

(Článok pokračuje pod obrázkom.)

12fotiek v galérii Po zranených prileteli záchranárske vrtuľníky. Zdroj: ATE - Air Transport Europe

Sľubujú rekonštrukciu

Časť obyvateľov obce by uvítala bezpečnejšie priecestie so závorami, ďalším by stačilo, ak by systém plne zautomatizovali v oboch smeroch a vodiči by sa mohli spoľahnúť na relatívne krátke intervaly medzi červeným výstražným svetlom a prejazdom vlaku.

Železnice potvrdzujú, že v rámci prípravy stavby - stanica Hronský Beňadik, Tekovská Breznica, stanica Nová Baňa, rekonštrukcia dopravnej cesty - plánujú vybudovať aj nové priecestné zabezpečovacie zariadenie, ktorého činnosť bude plne automatická.

V súčasnej dobe železničiari pripravujú projektovú dokumentáciu celej stavby.

Udalosť, ku ktorej na priecestí v utorok došlo, zatiaľ podrobne nepopísala ani polícia, okolnosti a príčiny nehody stále vyšetruje. Test na alkohol u rušňovodiča mal negatívny výsledok.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Nehoda
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.