Foto: MICHAL RŮŽIČKA / MAFRA / Profimedia

Ivan Gabal: Češi jsou banda simulantů, ale prezident pokračuje v těžké službě vlasti

Napsal/a Ivan Gabal 23. října 2021
FacebookTwitterPocketE-mail

Příslovečná věta o našem národě (v originále Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande) od vojenského felčara Bautze, dostihla Josefa Švejka při odvodu do c. & k. vojska. Dostavil se k němu na vozíčku a o berlích. Na Bautzeho otázku „Co vám ještě schází?“, kromě superarbitrování pro blbost, Švejk odpověděl: „Poslušně hlásím, že jsem revmatik, ale sloužit budu císaři pánu až do roztrhání těla…“

V duchu této nejlepší tradice můžeme i dnes vidět nové a neméně legendární pokusy služby dychtivých prezidentských úředníků prokázat, že navzdory svým chorobám i věku pokračuje pan prezident v těžké službě vlasti i z nemocničního lůžka.

Zemanem až do roztrhání těla

Spolu se svým věrným Vondráčkem, a dnes již zběhlým kdysi „věrným“ Babišem, slouží lidu této země také až „do roztrhání těla“. Viděli jsme to dokonce nafilmované v televizi, i to velké úsilí a vypětí navzdory opatrnickému povyku lapiduchů ze špitálu, kteří nic ze státnických skutků nemohou pochopit.

Nejsme tedy, my Češi, žádní simulantenbande. Prezidentovi muži dnes a denně dokazují, co obnáší věrná služba churavějícímu vrchnímu veliteli, který i z lůžka koná bez ohledu na své zdraví, na svůj věk a na břemeno dosavadní služby. Je nadále schopen vtipkování i oběti, jakkoli nemoc jistě nepředstírá. Mohl by jistě ležet v nečinnosti, leč on nechce.

Je důležité, že i ti spiklenci ze Senátu tento krásný důkaz státnické služby do roztrhání těla mohli spatřit spolu s celým národem, který zůstává v němém údivu a úctě nad výkony svého vrchního velitele.

Zanechme tedy malomyslnosti, úzkostného pištění pisálků a nepřejících feministek a aktivistek, a dejme státníkovi i jeho věrným čas všechno zařídit a zorganizovat po svém, bez zbytečných pochybností o míře nesimulované nemoci hlavy státu i schopnosti blízkých jeho nemoc překonat a konat i bez odpočívajícího a léčeného státníka.

Budeme se jistě pozastavovat v údivu nad jejich skutky a zásluhami, které zde ještě dlouho setrvají s námi.

Ochránit se před pokrytci

Slyšíme sice netrpělivé podupávání kočárových koní v parlamentní maštali, s novici chtivými vlády, ale upřímně, chceme a potřebujeme je vůbec? Nestačil by nám mocnář s jeho věrnými a blízkými, kteří nebudou váhat přetrhnout či roztrhnout své tělo i těla svých bližních?

Netlačme se do toho vidět, slyšet, rozumět a vědět všechno co se na mocnářově dvoře a okolo jeho lůžka děje. Mělo by nám stačit, že koná, se sebezapřením a opřen o své nejbližší, ale koná… vše co lze.

Je třeba jeho, i tuto zemi, naši vlast, chránit před nebývalými pokrytci, kteří by snad chtěli, aby konal podle zvyklostí nebo aby se svěřoval se svými trably, které jistě těžce prožívá. Leží a vládne, i když je bezvládný. Jen ti zlovolní senátoři by chtěli zbavit moci nejen jeho, ale i jeho rádce. Přitom jsou to právě oni rádcové, kdo tak vysoko drží prezidentskou standartu. Jen díky nim zůstává zatím Senát v uctivé vzdálenosti od hradního majestátu.

Čím déle to všichni vydržíme, tím více se budeme společně, hluboce a dlouho divit. Na Hradě totiž nejsou žádní simulanti, ale velmi činorodí chlapíci, co potřebují využít každou minutu.

Pop-up mobil Mobile (207451)
SMR mobil článek Mobile (207411)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-2)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-3)
SMR mobil pouze text Mobile (207431)

Líbil se vám tento text? Pokud nás podpoříte, bude budoucnost HlídacíPes.org daleko jistější.

Přispět 50 KčPřispět 100 KčPřispět 200 KčPřispět 500 KčPřispět 1000 Kč

LockPlatbu on-line zabezpečuje Darujme.cz

Skyscraper 2 Desktop (211796-4)