Odsoudit Polsko je snadné, ale hloupé. Evropská unie jedná z pozice moci

KOMENTÁŘ MARTINA SCHMARCZE | Míří Poláci pryč z Evropské unie? Porušil jejich ústavní soud unijní právo? Je u nich ohrožena vláda zákona? Řada západních vlád je přesvědčena, že odpovědi na všechny tři otázky zní ano. Premiér Morawiecki byl na posledním summitu za renegáta a Evropský parlament chce žalovat Evropskou komisi, pokud ta tvrdě nezasáhne. Ale tak prosté to zkrátka není. Výtky vůči Polsku mají základ spíš v politice než v právu.

Mnozí politici a všechna liberální média mají jasno. Polsko nerespektuje zásady unijního práva a tím, že ústavní soud neuznal superioritu Evropského soudního dvora v otázce reformy justice, de facto otevřel cestu k právnímu „polexitu“. To je ale pokřivené vidění reality. Jistě, změny v polském soudnictví jsou kontroverzní. Ale zbytečně ostré reakce odrážejí spíš nechuť k polské konzervativní vládě. 

Vždyť i německý ústavní soud se umí postavit proti nadřazenosti komunitního práva a nikdo za to nevyhazuje Němce z EU... Soudci v Karlsruhe zašli dokonce dál než ti varšavští, kteří se koneckonců jen bránili proti tomu, že se v Lucemburku autoritativně rozhodlo ve věci polské reformy justice, která ale nepatří mezi sdílené pravomoci. Německý ústavní soud si totiž už dříve vyšlápl na Evropskou centrální banku – jíž přitom Berlín předal kompetence v oblasti měny – že litím peněz do ekonomik eurozóny porušuje německou ústavu. Ovšemže to vzbudilo velký rozruch, protestoval i Evropský soudní dvůr. Ale nikoho nenapadlo mluvit kvůli tomu o „germanexitu“ nebo prostě Němce líčit v takovém negativním tónu jako dnes Poláky.

Není navíc pravda, že polský ústavní soud popřel nadřazenost evropského práva, jak se nám to celé servíruje. Naopak jasně konstatoval, že ve všech oblastech, kde kompetence přešly na EU, má přednost rozhodnutí unijních orgánů. Ale neplatí to tam, kde tyto kompetence zůstaly na národním státu. Jde tedy o méně razantní rozsudek, než když konstituční stolice v Německu napadla ECB, že porušuje princip měnové stability zakotvený v německém základním zákoně – navzdory tomu že jde o kompetenci, která přešla na úroveň EU.

Zbytek textu je pro předplatitele
dále se dočtete:
  • Existuje v Evropě dvojí metr?
  • Proč je současné dění v Polsku spíše zástupným problémem?
  • A kde najít v polské reformě justice přijatelný kompromis?
sinfin.digital