Hlavní obsah

Výdaje na informační technologie letos překročí čtyři biliony dolarů

– Stamford

Celosvětové výdaje na informační technologie se v letošním roce zvýší o 9,5 procenta na 4,24 bilionu dolarů (více než 93 bilionů Kč). Vyplývá to z odhadů, které na svých internetových stránkách zveřejnila výzkumná společnost Gartner. Loni tyto výdaje činily 3,87 bilionu dolarů.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

V příštím roce by se podle těchto odhadů měly výdaje na informační technologie vyšplhat na téměř 4,5 bilionu dolarů. Tempo jejich růstu ale zřejmě zpomalí na 5,5 procenta.

„Podniky budou nové technologie a software ve větší míře vytvářet, místo aby je kupovaly,” uvedl analytik společnosti Gartner John-David Lovelock. To podle něj povede k pomalejšímu tempu růstu výdajů v příštím roce ve srovnání s letoškem.

Lovelock nicméně zdůraznil, že digitální technologie zůstanou mezi nejvyššími strategickými prioritami podniků, které budou pokračovat v transformaci způsobu práce. Výdaje se podle Lovelocka zaměří na zvyšování odolnosti podnikové infrastruktury a zabezpečování čím dál komplexnějšího hybridního systému práce, který umožňuje zaměstnancům vykonávat určitou část pracovních povinností z domova.

Nejrozšířenější počítačovou dovedností Čechů je práce s textem

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám