Hlavní obsah

Nejdelší výletní plavba? Potrvá devět měsíců a čítá 150 zastávek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Royal Caribbean, která provozuje výletní plavby, chystá ambiciózní novinku. Cestu kolem světa, která potrvá celkem devět měsíců, pasažéři při ní mohou očekávat na 150 zastávek na každém kontinentu. Podle firmy jde o nejdelší a nejobsáhlejší plavbu vůbec.

Foto: Profimedia.cz

Plavba se uskuteční na lodi Serenade of the Seas (na snímku).

Článek

Plavba nazvaná Ultimate World Cruise započne za dva roky. Vyplouvat se bude v prosinci 2023 z Miami a konec je naplánován na září 2024. Dohromady cestující na lodi stráví 274 nocí a čekají je zastávky v celkem 65 zemích světa, včetně ne zcela obvyklých destinací. Půjde například o grónské město Qaqortoq, Antarktidu, ostrovy Moorea či Tahiti ve Francouzské Polynésii a podobně.

Nebudou ovšem chybět ani velkoměsta či místa spojená s některými slavnými památkami a přírodními divy. Namátkou jde třeba o Rio de Janeiro, Indii s Tádž Mahalem či o australský Velký korálový útes, uvádí server Independent.

Plavba se uskuteční na plavidle Serenade of the Seas, které má kapacitu 2490 cestujících. Rezervace na opulentní plavbu jsou otevřené od minulého čtvrtka a základní cena se pohybuje kolem 1,4 milionu korun. V případě většího pohodlí budou ovšem muset cestující sáhnout mnohem hlouběji do kapsy. Apartmá vyjdou na zhruba 2,5 milionu korun.

Doposud nejdelší výletní plavbu podnikla loď společnosti Viking Cruises. Vyplula z Londýna v srpnu 2019 a vrátit se měla v květnu následujícího roku. Kvůli pandemii však skončila předčasně, stihla pokořit „pouze“ 245 dní.

Nová největší výletní loď světa poprvé vyplula na moře

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám