Hlavní obsah

Policie ve Francii dostane nepraktické, ale tradiční vozy

Francouzská dálniční policie si v rámci modernizace svého vozového parku objednala 26 kusů sportovního modelu Alpine A110 v základní verzi Pure. Policisté tak podle tradice znovu usednou do vozidel od malé sportovní automobilky patřící pod křídla Renaultu.

Foto: Renault

Dosavadní Alpine A110 se spalovacím motorem.

Článek

Návrat k tradici hlásí francouzská policie. Po několika desetiletích budou totiž její příslušníci brázdit tamní silnice ve vozidlech od značky Alpine. Jak uvádějí francouzská média, policie si totiž objednala 26 kusů kupé A110, které využijí členové divize Brigades Rapides d’Intervention (BRI), kteří dohlížejí na francouzské dálnice.

Řídili jsme novou Alpine A110. Je to skvělá víkendová hračka

AutoMoto

Brigáda BRI už dříve některé modely Alpine využívala, a to včetně původního modelu A110 ze šedesátých let, který slouží jako inspirace pro současné kupé. Současná generace by měla ve flotile vozidel nahradit výkonné hatchbacky Renault Mégane RS, které policii slouží od roku 2011.

Alpine Pure do služby dostane vše, co má pořádné policejní auto mít, tedy polepy, nápisy označující policii, vysílačku i majáky. Aby pak auto mohlo dopadnout každého, kdo porušil předpisy, bude mít k dispozici standardní vzadu uložený motor 1,8 litru s turbodmychadlem, který nabízí výkon 252 koňských sil a zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,5 vteřiny. Maximální rychlost Alpine A110 je stanovena na 250 kilometrů v hodině.

Alpine poodhaluje tři nové modely včetně novodobého Renaultu 5 Turbo

AutoMoto

Policisté by v budoucnu nemuseli skončit jen u 26 kusů. Alpine totiž pracuje i na vozu s karoserií GT a také sportovním crossoveru. O oba vozy pak policisté projevili zájem, neboť tamní úřady pro policii objednávají jen automobily francouzské výroby.

Foto: Renault

Původní Alpine A110.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám