Komentár Petra Bárdyho: Bödörovci robili na chate bojové porady
26.10.2021 07:45

Komentár Petra Bárdyho: Bödörovci robili na chate bojové porady

Robert Fico Zdroj: Branislav Wáclav/Aktuality.sk
Uložiť článok
Konšpiračné stretnutia pri kole sa Ficovi zjavne páčia.

Pil ju 22. marca 2006 v byte na Vazovovej ulici, kde sa pýtal dnes už exšéfa Penty Jaroslava Haščáka, čo hovorí „na čistiace procesy v Smere“. Riešili spolu Fedora Flašíka a financovanie strany, mecenášov Smeru (Juraja Širokého aj Vladimíra Poóra, Ivana Kiňa), hovorili aj o biznisových plánoch Penty v zdravotníctve. Fico označuje za jeho človeka v zdravotníctve dnes nebohého Pavla Pašku.

A kolu si dal aj na konšpiračnom stretnutí na poľovníckej chate pri Leviciach, kde sa stretol s oligarchom Miroslavom Bödörom a advokátmi Marekom Parom a synom Tibora Gašpara. Majú spoločné plány - oslobodiť bývalého šéfa polície Tibora Gašpara a Norberta Bödöra.

Na chate sa objavil aj Robert Kaliňák, aby si prišiel pre noty, ako má vypovedať.

Špeciálna prokuratúra tvrdí, že videá zo stretnutí na chate dokazujú, že sa snažili „viaceré osoby z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz, diskreditovať a kriminalizovať vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP (Úradu špeciálnej prokuratúry)“.

Pokiaľ to tak je, tak zúčastneným pánom hrozí vyšetrovanie a trestné stíhanie.

Fico, Kaliňák, Bödör starší, Gašpar mladší a Para.

Súhrnne bödörovci.

Väzby a spoločné záujmy zostali. Stratili silu, ktorú mali počas Ficových vlád, ale túžba sa zachrániť ich drží pokope. Vedia, že nie je iná šanca. Ak sa ktokoľvek z nich zlomí a začne rozprávať, ostatných to zmetie so sebou.

Potrebujú vojnu v polícii a na prokuratúre. Potrebujú predčasné voľby a svoj návrat na čelo štátu. Potrebujú ovládnuť bezpečnostné zložky. Zrušiť vyšetrovanie. A potom sa pomstiť.

Robert Fico nemá inú možnosť. Podobne Kaliňák. A syn Tibora Gašpara s otcom Norberta Bödöra urobia čokoľvek, aby pomohli svojim.

Prečítajte si tiež:

Z tajnej schôdzky s Bödörom: Ako Kaliňáka školili na výsluch

Policajti nahrali rozhovory z tajných stretnutí Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Mareka Paru, Miroslava Bödöra a syna Tibora Gašpara

Video: Kamera zachytila, čo povedal Fico k Makóovi a čo sľúbil Miroslavovi Bödörovi

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.