Hlavní obsah

Jak vypadá hromadná dovolená pro šest tisíc osob? Trochu to houpe

Plavby na výletních lodích jsou pro Čechy zatím spíše velmi okrajovým typem dovolené. Plavby Karibikem jsou lákavé, ale navzdory výhodným nabídkám lodních společností letenky umějí tento výlet prodražit. Pokud však narazíte na fajn nabídku a zajímalo by vás, jak se člověk cítí na lodi s dalšími šesti tisíci turisty, nastražte své uši.

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek

Plavbu na jedné z největších výletních lodí světa, Allure of the Seas, jsem absolvoval v listopadu roku 2018, tedy ještě před koronavirovou pandemií. Ta samozřejmě změnila hygienická opatření na palubách a před tento typ dovolenkování postavila pořádnou výzvu. Je to davové šílenství, anebo si může člověk na palubě podobného kolosu opravdu užít? A víte, čemu se říká na výletní plavbě nora?

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Dnešní díl podcastu Pas a pusu ukazuje, že názor mohou změnit i lidé jako já. Tedy lidé, kteří tvrdí, že ho nikdy nemění. Pokud chcete další úpravy mého cestovatelského gusta sledovat v přímém přenosu, můžete mě sledovat na Instagramu.

SPECIÁL: Tak trochu jiná dovolená. Týden v plovoucím městě

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám