Hlavní obsah

Známý režisér navrhl interiér vlaku. Zájemci se jím mohou projet

Americký režisér Wes Anderson, který stojí za snímky Grandhotel Budapešť nebo Fantastický pan Lišák, je pověstný svojí retro estetikou. Tu teď neuplatnil na plátně, ale v reálném životě. Navrhl totiž interiér vagonu luxusního vlaku Belmond British Pullman, kterým se mohou zájemci projet z londýnského nádraží Victoria.

Foto: Profimedia.cz

Vlak Belmond British Pullman vyjíždí z londýnské stanice Victoria.

Článek

Interiér vagonu Cygnus nese Andersonův typický rukopis. Má tmavě zelené polstrované sedačky, luxusní dřevěné obklady a kus stropu je v pudrově růžové barvě. „Miluji vlaky,“ okomentoval americký režisér spolupráci.

„Ve svých filmech jsem měl často možnost vagony navrhovat, takže jsem ihned a s potěšením řekl ano i na tuto skutečnou příležitost,“ vysvětlil Anderson. Doplnil, že byl nadšen z toho, že může svým designem obohatit vlak, který jako by vypadl ze zlatého věku železniční dopravy.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Wes Anderson ve vagonu, který navrhnul.

Foto: Profimedia.cz

Pro Andersona je typická retro estetika.

Belmon British Pullman vyjíždí z londýnské Victorie na celodenní luxusní projížďky, láká rovněž na večeře, uvádí server Independent. Cena jednoho výletu i s kompletní večeří začíná na 400 librách za osobu, tedy zhruba 12 tisících korunách.

Foto: Profimedia.cz

Vlak je vypravován na celodenní výlety, v jejichž rámci si mohou cestující dopřát i večeři.

Pro Wese Andersona nejde ovšem o první takovou spolupráci. V roce 2015 například navrhl také interiér baru Luce v Miláně. Jeho vizuální styl je tak charakteristický, že mu byla v Londýně zasvěcena i výstava.

EU rozdá mladým lidem 60 tisíc jízdenek, aby poznávali Evropu vlakem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám