Hlavní navigace

Startup Aimful chce řešit zahlcenost poradami, získal na to stovky tisíc dolarů

26. 10. 2021

Sdílet

Aimful - startup - Honza Král - Jiří Janoušek - Dan Müller Autor: Aimful

Kolik hodin můžete strávit na poradách, abyste ještě vůbec měli čas pracovat? Mladá česká firma Aimful nabízí nástroj, který má firmám pomoci řešit zahlcení zaměstnanců poradami. 

Startup, za kterým stojí Jiří Janoušek, Honza Král a Dan Müller, oznámil první investici v hodnotě stovek tisíc dolarů. Peníze investovalo venture studio V-Sharp Alpha Michala Menšíka a Zdeňka Šoustala, zakladatel firmy Pex Rastislav Turek, zakladatel AIMS API Martin Nedvěd nebo CC Ventures. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Aimful se umí integrovat do Microsoft 365, Google Workspace, Slacku či Microsoft Teams a mapuje, jak moc času zaměstnanci na poradách stráví. Pokud čas přesáhne rozumné limity, umožňuje lidem požádat o pomoc jejich vedoucí a pomáhá jim schůzky odmítat.

„Kvalita meetingů se odvíjí mimo jiné od toho, zda lidé mají či nemají strach schůzku odmítnout. Pro zaměstnance je to citlivé téma, za svůj strach se stydí, takže ho nepřiznají a raději použijí tradiční zástupné výmluvy,“ popisuje CEO Aimful Jiří Janoušek.

„Aimful proto rozšiřuje funkce klasického kalendáře a na pozvánku umožní na jeden klik reagovat například odpovědí ‚Preferoval bych jako e-mail‘, ‚Preferoval bych kratší‘ nebo ‚Co má být má role?‘. Snažíme se lidem zkrátka nabídnout zdravější a asertivnější přístup k ochraně vlastního času,“ dodává.

Mezi první zákazníky startupu patří Heureka.cz nebo firma Mews.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).