Hlavní obsah

Bugatti Chiron se chystá do důchodu, vznikne už jen 40 kusů

Chiron sice na rozdíl od veyronu nedrží rekordy v rychlosti, přesto jde o ikonický model a jeden z vrcholů automobilového průmyslu. Bugatti hlásí, že vznikne posledních 40 vozů z 500kusové série.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Super Sport

Článek

Posledních 40 exemplářů bude kombinací verzí Super Sport a Pur Sport, „standardní” varianty se vyrobilo jen 60 vozů. Série 500 kusů francouzského hypersportu se tak brzy uzavře pět let poté, co byl poprvé uveden do prodeje.

„S modely Chiron Pur Sport a Super Sport nabízíme zákazníkům vyvrcholení let neustálého vývoje platformy chironu,“ řekl obchodní ředitel Bugatti Hendrik Malinowski.

Ještě ostřejší a obratnější Chiron. Bugatti představuje verzi Pur Sport

AutoMoto

Bugatti představilo chiron v roce 2016 jako nástupce veyronu. Cena jednoho kusu se tehdy odhadovala na více než 60 milionů korun. Osmilitrový čtyřikrát přeplňovaný motor W16 má výkon 1103 kW, 1500 koňských sil.

To znamená zrychlení z nuly na 100 km/h za 2,4 sekundy a maximální rychlost elektronicky limitovanou na 420 km/h při použití speciálního klíče. Jen již vyrobená 30kusová verze 300+ měla výkon navýšen na 1177 kW, 1578 k.

Bugatti Chiron má nový vrchol. Luxus a extrémní výkon spojuje verze Super Sport

AutoMoto

Zmíněné varianty Super Sport a Pur Sport technicky vychází z klasického chironu, ovšem v prvním případě jde o až okruhovou verzi s tvrdším odpružením. Super Sport pak má prodlouženou karoserii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám