Hlavní obsah

Strasti u nabíjecí stanice: Tesle urval kabel nepozorný řidič chevroletu, auto jej natočilo

Video od pondělí kolující na sociálních sítích zachycuje dění na dobíjecí stanici u blíže neupřesněného hotelu v americkém státě Oregon.

Foto: Tesla

Nabíjení tesly (Ilustrační foto)

Článek

Kamery na vozech Tesla, které nepřetržitě zaznamenávají okolí vozu, mají po sérii vandalismů další úlovek. Boční kamera ukazuje, jak vedle stojící řidič Chevroletu Volt odjíždí a snaží se zbavit kabelu, kterým se nabíjí právě tesla.

Při odjezdu se však kabel zasekne o zrcátko a šoférovi se jej podaří napnout natolik, že praskne.

V momentě, kdy totiž elektromobily spustí nabíjení, kabel si uzamknou uvnitř, aby nebylo možné jej vyjmout bez vědomí majitele.

Podle popisku videa se škody udály i na nabíjeném voze, dvířka bylo nutné vyměnit za 250 dolarů, přibližně 5,5 tisíce korun.

„Majitel tesly dostal upozornění na telefon, že jeho vozidlo bylo odpojeno od nabíječky. Vyšel ke své Tesle Model 3 a našel dva zaměstnance hotelu stojící vedle auta. Jak se ukázalo, jeden z těchto zaměstnanců hotelu a majitel voltu nechtěl přejet nabíjecí kabel. Místo toho jej hodil přes své auto a následně se zachytil o jeho zrcátko, vytrhl kabel z auta a poškodil dvířka nabíjecího portu,” zní v popisku videa.

Nejprodávanějším autem v Evropě je poprvé elektromobil

AutoMoto

Snímky rovněž ukazují, že i při tak málo pravděpodobné situaci nehrozí okolí žádné nebezpečí, i když člověk vezme poškozený kabel do ruky.

Řídicí jednotka automobilu totiž neustále komunikuje s nabíjecí stanicí a v momentě, kdy sledované hodnoty nejsou standardní nebo se proud zcela přeruší, dojde ihned k odpojení dodávané energie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám