Hlavní obsah

Na nové newyorské atrakci je vidět pod sukně. Lidé mají volit spíše kalhoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V New Yorku mají od minulého týdne novou vyhlídku. Plošina Summit One Vanderbilt, z níž se návštěvníkům otevírá jedinečné panorama Manhattanu, je zároveň i uměleckým dílem. Jedna část je totiž takřka celá obložená zrcadly, a právě ta jsou důvodem, proč se vedení atrakce rozhodlo doporučit dress code. Přes sklo bylo totiž až příliš dobře vidět pod sukně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku otevřeli novou prosklenou observatoř se zrcadlyVideo: AP

 
Článek

Zrcadlová síň, nazvaná Air, vypadá už na první pohled úchvatně. Návštěvníci však záhy zjistili, že je pro komfortní prohlídku poměrně podstatné, jak jsou oblečeni. Dokonalé odrazy by totiž mohly zraky turistů přitahovat nežádoucím směrem — nikoli na Manhattan, ale právě pod sukně.

Vedení nové atrakce se proto rozhodlo doporučit návštěvníkům dress code, uvádí server Independent. „Vzhledem k povaze prostoru a přítomnosti odrazných a transparentních materiálů na podlaze, doporučujeme přijít v kalhotách, kraťasech či legínách, abyste si návštěvu užili naplno,“ uvedli zástupci v prohlášení.

Těm, kterým by nebylo příjemné procházet po zrcadlové podlaze, nabízí správa vyhlídky i alternativní cestu, která více ctí soukromí. Dress code je totiž pouze doporučen, nikoli přikázán. Návštěvníci tak stále mohou dorazit v sukních, ale musejí počítat s vedlejším efektem.

Výhled z 426 metrů

Server New York Post, jehož reportéři na čtvrteční otevření dorazili, uvedl, že obří zrcadla nenechávají žádný prostor pro představivost, pokud návštěvníci dorazí v sukni, šatech či kiltu. „Vzala jsem si i kraťasy. Za ten risk to nestálo,“ uvedla pro list návštěvnice Hailey, která dorazila v dlouhé sukni, ale myslela i na pojistku.

Nová newyorská vyhlídka je umístěna na vrcholu mrakodrapu One Vanderbilt ve výšce asi 426 metrů. Jde o nejvyšší vyhlídkovou plošinu centrální části Manhattanu, vidět je z ní například nedaleká budova Empire State Building. Cena lístků začíná na 850 korunách.

Havaj chce odstranit ikonickou atrakci. Turisté na ni chodí i přes zákaz vstupu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám