Hlavní obsah

StarDance: ČT chystá kvůli nakažené Kostkové více verzí scénáře

Právo, Jana Perglerová
Praha

Moderátorka pořadu České televize (ČT) StarDance Tereza Kostková se, přestože byla očkovaná, nakazila začátkem týdne covidem. Kromě toho, že je nyní v karanténě s mírným průběhem nemoci a v sobotu nevystoupí, nepadlo stále definitivní rozhodnutí, zda se vůbec bude sobotní pokračování StarDance vysílat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tereza Kostková

Článek

ČT požádala o součinnost a stanovisko pražskou hygienickou stanici, ta do úterního večera nerozhodla, zda je zdravotně bezpečné pořad tuto sobotu 30. října vysílat.

Tereza Kostková byla, stejně jako další účastníci přenosu, před zahájením minulého sobotního kola (23. října) zábavné soutěže StarDance testována. Test jí tehdy ještě vyšel negativně. Jenže pobývala v kontaktu s tanečníky večera, s druhým moderátorem Markem Ebenem a dalšími spolupracovníky pořadu.

Tereza Kostková má koronavirus, StarDance moderovat nebude

Kultura

„Postupujeme nyní tak, abychom dostáli platným pravidlům a bezpečnostním požadavkům. Tým pořadu pomáhá aktuálně zajistit PCR testy všech, kteří byli v sobotu na place,” sdělila v úterý Právu mluvčí ČT Karolína Blinková.

„Podle výsledků testů budeme následně pracovat na scénáři sobotního večera, pro nějž v tuto chvíli existuje více verzí. Včetně té se zapojením jen těch tanečníků, kteří nebudou muset do povinné karantény. Jsme připraveni operativně reagovat na to, co je bezpečné a co je možné,” dodala Blinková.

Testují se i očkovaní

Mluvčí zdůraznila, že veřejnoprávní televize klade na první místo zdravotní bezpečnost všech lidí, kteří se na StarDance podílejí.

„Natáčení pořadu StarDance probíhá podle aktuálně platných pravidel pro výrobu audiovizuálního díla. Podléhá přísným opatřením a všem nařízením. Jedná se o uzavřené natáčení, kdy dopředu známe totožnost všech účinkujících v publiku, včetně jejich konkrétního usazení ve studiu. Respirátory jsou povinné ve všech prostorách s výjimkou času přenosu. Nad rámec všech opatření musí mít štáb, účinkující i všichni diváci negativní test na covid, a to i když jsou očkováni či prodělali nemoc,“ dodala Blinková.

Reklama

Výběr článků

Načítám