Hlavní obsah

Campari a Aperol prudce zdraží, oznámil italský výrobce

Italská nápojová společnost Campari hodlá v příštím roce přikročit k výraznějšímu zvýšení cen než obvykle, aby tak zohlednila rostoucí náklady na logistiku a suroviny. Oznámil to šéf podniku Bob Kunze-Concewitz po zveřejnění hospodářských výsledků. Campari vlastní kromě hořkého červeného aperitivu stejného jména také další značky, jako aperitivy Aperol a Cinzano, vodku Skyy či whisky Old Smuggler a Wild Turkey.

Foto: archív firmy

Campari spritz. Ilustrační foto

Článek

„Běžně zvyšujeme ceny každý rok,“ uvedl Kunze-Concewitz. „V roce 2022 plánujeme výraznější zvýšení než obvykle, a to kvůli vyšším nákladům na všechny suroviny,“ dodal. Firma podle něj zvýší ceny na všech svých hlavních trzích, včetně Spojených států.

„V USA zažíváme růst spotřeby, máme však potíže s dodávkami v přístavech i na souši,“ upozornil Kunze-Concewitz. „Děláme vše, co je v našich silách, abychom snížili napětí v dodavatelském řetězci,“ dodal.

Společnost Campari v období od ledna do září zvýšila tržby meziročně o 23 procent na téměř 1,6 miliardy eur (zhruba 41 miliard Kč). Její provozní zisk stoupl o 45 procent na 360 milionů eur (více než devět miliard Kč).

Anketa

Patří Aperol nebo Campari mezi vaše oblíbené nápoje?
Ano
50,3 %
Ne
49,7 %
Celkem hlasovalo 1926 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám