Hlavní obsah

Nová alba: Mirek Kemel, Biffy Clyro, Duran Duran, Lana Del Rey a další

Právo, Jaroslav Špulák

Několik výrazných jmen hudební scény vydalo v posledních dnech své novinky. Ať už to jsou britští Duran Duran, skotští Biffy Clyro, náš Mirek Kemel či další Brit Elton John. Všechny jejich albové kolekce patří k očekávaným, předvánoční prodeje mohou začít.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Mirek Kemel: Vlčí stopy

Vydavatelství Animal Music poslalo do světa nové album písničkáře a karikaturisty deníku Právo Mirka Kemela. Jmenuje se Vlčí stopy a on na něm spolupracoval s producentem Petrem Ostrouchovem a jeho kapelou Blue Shadows. Většina písniček vznikala v době lockdownu, který Kemel z velké části trávil na chalupě. Podivné časy se podle něho propsaly i do textů.

Foto: Animal Music

Nové album

Biffy Clyro: The Myth of the Happily Ever After

Deváté album skotské rockové kapely Biffy Clyro pokračuje v tom, čím se formace dosud prezentovala. Vznikat začalo poté, kdy jí zbylo patnáct skladeb z výběru na předešlou desku A Celebration of Endings, kterou vydala loni. Podle ní je to dílko optimistické, leč nihilistické.

Foto: Warner Music

Nové album

Duran Duran: Future Past

Britská kapela Duran Duran vydala desku, na které vychází ze svého aktuálního cítění popu. Pracovala na ní hned s několika producenty, mezi kterými byl i italský skladatel a producent Giorgio Moroder. Kolekce přináší tucet skladeb.

Foto: BMG

Nové album

Elton John: The Lockdown Session

The Lockdown Sessions je projekt hudebních spoluprací Eltona Johna a jeho kolegů, který vznikal na dálku poslední osmnáct měsíců. Na desce se vedle protagonisty představí Charlie Puth, Dua Lipa, Gorillaz, Lil Nas X, Miley Cyrus, Nicki Minaj a spousta dalších.

Foto: Universal Music

Nové album

Lana Del Rey: Blue Banisters

Osmé studiové album americké zpěvačky a skladatelky Lany Del Rey vyšlo sedm měsíců po jejím předešlém dílku Chemtrails over the Country Club. Zpěvačka je plná alternativních popových nápadů, které rozhodně za vydání stojí.

Foto: Polydor

Nové album

Jarvis Cocker: Chansons d'Ennui Tip-Top

Nové album Brita Jarvise Cockera, zpěváka kapely Pulp, obsahuje dvanáct coververzí francouzských popových písní. Jde o doprovodný soundtrack k filmu Wese Andersona The French Dispatch z roku 2021. Písně Cocker zpívá jako Tip-Top, kterého ve filmu ztvárňuje.

Foto: ABKCO

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám