LaLiga - preview 11. kola: Real Sociedad může na první místo

26.10.2021, 10:11, aktualizováno 28.10.2021, 08:46
Previews
Luis Suárez (© AFP)
Čelo tabulky španělské ligy je neskutečně vyrovnané a k týmům s 21 body na kontě se dnes může připojit Atlético Madrid v případě, že uspěje na půdě Levante. Této partě ovšem může odskočit Real Sociedad, ten se představí ve Vigu. Ve čtvrtek jsou na programu tři utkání, v tom posledním poměří síly Granada a Getafe...
Celta Vigo - Real Sociedad  (čtvrtek 19:00)
Na druhém místě tabulky se po deseti odehraných kolech nachází fotbalisté Realu Sociedad, které nyní čeká jeden z těch papírově lehčích venkovních zápasů. Narazí na Celtu, který doma vyhrála jen jednou.

Tento úspěch Viga se zrodil v předposledním utkání na vlastním hřišti, když si vyšláplo na Granadu. Jinak je bodově úspěšnější spíše při výjezdech, jako třeba o víkendu na půdě Getafe. Tam po bezbrankové první půli otevřeli skóre slepenými brankami Mina s Aspasem, po Djeneho vyloučení se podruhé prosadil Mina. Celta se tak trochu vzdálila sestupovým příčkám, v úplném bezpečí však rozhodně není.

Muži ze San Sebastianu na svého přemožitele napříč soutěžemi čekají už dvanáct zápasů, tedy téměř dva a půl měsíce. V Evropské lize jsou se ziskem pěti bodů ze tří utkání jednou nohou v jarní části pohárů, v domácí soutěži se vysoko vyhřívají i díky relativně zvládnutému šlágru minulého kola s Atléticem. Na Wandě po trefách Sorlotha a Isaka dokonce vedli o dva góly, nicméně Suárez dokázal vyrovnat na konečných 2:2.

V nedávné minulosti se ve vzájemných střetech o něco více daří Sociedadu, který také uspěl v obou utkáních předchozí sezony. Ve Vigu to bylo hladce poměrem 1:4, přičemž dvakrát se prosadil Willian Jose a po jedné trefě přidali Silva s Oyarzabalem, za domácí korigoval Aspas. Odveta v Baskicku pro tamní celek nezačala dobře, jelikož modro-bílí po Mallově brance prohrávali, nicméně Portu a Januzaj dokázali otočit i přesto, že mezitím Isak zahodil pokutový kop.

Celta se musí v nadcházejícím zápase obejít bez zraněného Fontana, na straně hostí nepustí zdravotní indispozice do hry Fernándeze, Monreala, Oyarzabala, Rica, Solu a Zubimendiho.

Utkání na Estadio Balaídos začíná s úderem čtvrteční devatenácté hodiny, pokyn k výkopu dá sudí Mario Melero López.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Aidoo, Murillo, Galan - Beltran - Mendez, Suarez, Nolito - Aspas, Mina
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Le Normand, Elustondo, Aihen - Merino, Zubeldia - Portu, Silva, Januzaj - Isak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.26 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Getafe CF  (čtvrtek 20:00)
Dva celky aktuálně se nacházející na sestupových pozicích se střetnou v rámci jedenáctého kola LaLigy. Podstatně veseleji na tom je Granada, které chybí kousek do klidnějších vod, Getafe je však utopené na posledním místě tabulky.

Andalusané si v říjnovém programu připsali dva cenné bodové zisky. Nejprve na domácí půdě zaskočili Sevillu, v pátek si pak odvezli remízu ze hřiště Osasuny. Sice tam po Avilově brance prohrávali, avšak v samotném závěru dokázal přesilovky využít Montoro ke srovnání na konečných 1:1.

Madridští mají v tomto ročníku naprosto tragickou bilanci. Z deseti utkání získali pouhé dva body, navíc vstřelili jen tři góly a obdrželi jich šestnáct. V ne zrovna nejnáročnějším duelu pohořeli i v pondělí, kdy Celtě podlehli 0:3. Prosadili se Mina s Aspasem, druhý jmenovaný po vyloučení Djeneho vsítil branku číslo dvě.

Ani vzájemné duely nehrají zrovna ve prospěch Getafe. To z posledních devíti vyhrálo jediný a naopak v pěti případech prohrálo, v minulé sezoně navíc vyšlo střelecky naprázdno. Doma je skolila Montorova trefa na 0:1, odveta v Granadě skončila bez gólů úplně.

Domácí mužstvo se nyní musí obejít bez zraněných Duarteho, Etekiho, Gonalonse a Ruíze, hosté přijedou bez potrestaných Chemy s Djenem a zdravotně indisponovaných Jankta, Maty, Sandra a Vitola.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Diaz, Abram, Neva - Rocinha, Milla, Montoro, Machis - L. Suarez, Bacca
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - D. Suarez, Mitrovic, Cuenca, Olivera - Arambarri, Luis, Timor, Alena - Maksimovic - Unal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 2.96 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Atlético Madrid  (čtvrtek 21:30)
Levante stále čeká na první výhru a jeho čtvrteční soupeř rozhodně nebude týmem, který by mu chtěl první tři body v sezóně dopřát. Obě mužstva od sebe v ligové tabulce dělí 13 bodů a zatímco Atletico bojuje o čelo, Levante se s pěti remízami drží na předposlední příčce s tříbodovým náskokem na Getafe, se kterým před nedávnem uhrálo bezbrankovou plichtu.

Ačkoliv se s největší pravděpodobností očekává výhra Atletů, je zde několik faktorů, které by mohly zamíchat kartami. Svěřence nového kouče Pereiry není doma i přes jejich bilanci lehké porazit. Ze čtyř utkání, které odehrávali na stadionu Estadi Ciutat, dokázali třikrát remizovat. Zároveň má Diego Simeone několik hráčů v indispozici. Kvůli zranění nenastoupí například Geoffrey Kondogbia, Marcos Llorente nebo Thomas Lemar. Naopak obránce Stefan Savić, který chyběl v předchozích třech utkáních, se ze zranění pomalu zotavuje a dokonce absolvoval první tréninky. V základní sestavě se ho však nejspíše nedočkáme a to i kvůli výkonům jeho náhrady Filipeho, který ho dokázal zastoupit více než uspokojivě.

V ofenzivních řadách mají naopak hosté z čeho vybírat. Od Joaa Felixe přes Griezmanna až po kanonýra Luise Suareze. Ten se v letošním ročníku trefil již sedmkrát a potvrzuje tak svou důležitou roli v týmu. Na předzápasové konferenci však Simeone ujistil, že žádný z hráčů nemá slíbenou jistou pozici v základu, ani zmíněné hvězdy týmu.

O takové útočné kavalerii si však může jeho protivník nechat pouze zdát. Levante je extrémně neproduktivní, z posledních pěti zápasů vsítilo branku pouze v jednom z nich a to v přestřelce proti Seville, ve které nakonec padlo osm branek.

Co se týče vzájemné bilance, ani jeden z týmů nemá zvlášť navrch. V posledním zápase se dokonce podařilo žábám z Levante vyhrát o dvě branky, od té doby se však situace zásadně změnila a Atletico bude rozhodně lačnit po pomstě.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Clerc, Mustafi, Venzo, Miramon - Matrinez, Radoja, Melero, Frutos - Morales, Solado
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Hermoso, Gimenez, Felipe - Trippier, Carrasco, Koke, De Paul, Lemar - Felix, Suarez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.72 - 3.84 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - Sevilla FC  (středa 19:00)
Sevilla zatím patří k výběrům pohybující se v popředí La Ligy a po utkání ve vloženém kole může dokonce zaútočit, alespoň dočasně, na pozici nejvyšší. Musí však i nadále potvrzovat své dobré rozpoložení a uspět na půdě Mallorky, která si od návratu do nejvyšší soutěže nepočíná vyloženě špatně. Doma navíc z pěti případů pohrála pouze jednou.

Tu mu v září připravila Osasuna, nutno každopádně podotknout, že pro svěřence kouče Luise Garcíy Plazy bude sevillský celek představovat před vlastními fanoušky dosud asi papírově tu nejtěžší zkoušku vůbec. "Musíme být nyní mnohem, mnohem mentálně silnější. Až k té chvíli dojde, získáme sebevědomí. Sevilla má své místo hned vedle těch největších gigantů," uvedl.

Až na dost nepovedený zápas s Realem Madrid sehráli "Piráti" pokaždé minimálně výsledkově vyrovnané měření sil. Maximálně padli o dva góly. "Máme v kádru některé mladíky, kteří si nikdy nevyzkoušeli La Ligu. Ale také ty, kteří už mají odehráno aspoň padesát utkání. Zatím jsme udělali více dobrého než špatného," řekl Luis García. "Budujeme tým s budoucností."

Mužstvo kouče Julena Lopeteguie disponuje především solidní defenzivou, na svém kontě má pouze šest inkasovaných branek, lépe si v tomto ohledu vedl po devíti odehraných zápasech už pouze Athletic Club. "Myslím si, že má tým na boj o titul," nebál se říci na rovinu domácí stratég. "Sevilla už letos není jenom skvělá, jako vždycky bývala, ona je opravdu ještě lepší."

Hosté budou plnit na Mallorce roli favorita. I remízu by zřejmě naopak v domácím táboře brali za slušný zdar. "Dosud jsme urvali dvanáct bodů. Nevím ale, jak bych hovořil, pokud by jich bylo například jen sedm a zda bychom nebyli na dně tabulky společně s Getafe nebo Levante," dodal Luis García. "Program je náročný, budeme tedy hrát na hranici možností."
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Manolo Reina - Pablo Maffeo, Valjent, Russo, Brian Oliván - Ruiz de Galarreta, Baba - Antonio Sánchez, Dani Rodríguez, Fer Niňo - Hoppe
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrovič - Navas, Koundé, Diego Carlos, Augustinsson - Rakitič, Delaney - Óliver Torres, Munir, Suso - Rafa Mir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.01 - 3.31 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rayo Vallecano - FC Barcelona  (středa 19:00)
Druhý souboj proti madridskému celku v řadě čeká na Barcelonu. Ta si proti Rayu, které je aktuálně v tabulce výše než Katalánci, chce napravit reputaci po dalším nevydařeném El Clásicu.

Vallecano se zatím v probíhající sezoně opírá zejména o domácí prostředí. V něm sehrálo čtyři zápasy, v nichž nastřílelo dvanáct branek a získalo plný počet bodů. Naposledy si na svém hřišti vyšláplo na Elche, před týdnem se ale hráči madridského klubu vraceli s nepořízenou ze hřiště Betisu. Po slepených gólech Morena a Juanmiho sice dokázal srovnat Nteka s Garcíou, dvacet minut před konce však o vítězství sevillských 3:2 rozhodl Willian José.

Když už to vypadalo, že se Barcelona dostala z nejhoršího ven a po Valencii zdolala i Dynamo Kyjev, přišla další tvrdá rána v podobě domácího nezdaru v El Clásicu. Bitvu na Camp Nou gólově otevřel v první půli Alaba a v nastavení druhého poločasu vedení pojišťoval Vázquez. Agüerova kontaktní trefa přišla už příliš pozdě. Katalánci tak mají rozehranou sezonu tak, že budou zřejmě rádi za postup do Ligy mistrů.

V lednu tohoto roku se tyto dva celky střetly v rámci osmifinále Copa del Rey, Rayo se sice zásluhou Frana Garcíi dostalo do vedení, nicméně otočit dokázali Messi s Frenkiem de Jongem. V lize na sebe naposledy narazily na jaře 2019, i tehdy Madridští vedli, a to díky de Tomasově brance, o obrat se tentokráte postarali Piqué, Messi a Suárez. Barcelona tak proti Vallecanu naposledy ztratila v roce 2002, od té doby drží skvostnou sérii čtrnácti po sobě jdoucích výher se skóre 62:8.

Nyní se však Koemanova družina musí vypořádat s četnými absencemi. Chybět budou Araujo, Braithwaite, Démbélé, Fati, Pedri, Wagué a Frenkie de Jong, v ohrožení je i start jeho jmenovce Luuka. Na straně domácích se vinou zdravotních obtíží nepředstaví Merquelanz.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Saveljich, Catena, F. Garcia - Lopez, Comesana - Palazon, Trejo, A. Garcia - Nteka
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Mingueza, Pique, Garcia, Alba - Roberto, Busquets, Gavi - Dest, Aguero, Depay
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.17 - 3.79 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Valencia CF  (středa 20:00)
Začátek sezony vypadal v podání Valencie velmi dobře, jenže v polovině září se situace zlomila a přišlo obrovské trápení. Naopak Betis hraje ve velké pohodě a může si upevnit svou pozici na pohárových příčkách.

Sevillští si dokázali poradit i v náročném nedělním zápase s Vallecanem. Do vedení jej dostali slepenými góly Moreno s Juanmim, avšak Nteka a García dokázali vyrovnat. O konečném výsledku 3:2 tak rozhodl v pětasedmdesáté minutě z penalty Willian José. Betis si tak v desátém po sobě jdoucím soutěžním duelu připsal sedmou výhru, další dvě utkání skončila remízou. I díky tomu má výrazně nakročeno k postupu do jarní části Evropské ligy a rovněž pohárové účasti v další sezoně.

Valencia z prvních čtyř kol vytěžila výborných deset bodů, jenže porážka s Realem Madrid ji uvrhla do agónie, během níž v šesti kláních získala pouhé tři body za tři remízy. Jedna z nich přišla i v sobotu v domácím střetu s Mallorcou. Proti té dokonce o poločase vinou Angelova gólu a Diakhabyho vlastňáku prohrávala, nicméně v nastaveném čase druhé půle dokázala srovnat. V jeho třetí minutě se trefil Guedes, o pět minut později se prosadil Gayá.

Dlouhodobě je statistika vzájemných zápasů více nakloněna "Netopýrům", nicméně v minulé sezoně byli o něco úspěšnější Andalusané. Ti si v říjnu ze soupeřova hřiště odvezli tři body za výhru 2:0, o kterou se postarali Canales a Tello, v sevillské odvetě se zeleno-bílí dokázali dvakrát dostat do vedení Fekirem a opět Canalesem, avšak Guedes a Soler vždy srovnali a konečný výsledek tak zněl 2:2.

Na straně domácího mužstva nebude k dispozici zraněný Sabaly, u hostujícího týmu je v ohrožení start Čeryševa a Correii. Utkání na Estadio Benito Villamarín zahájí hlavní sudí Díaz de Mera ve středu ve 20 hodin.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerin, Bartra, Gonzalez, Moreno - Rodriguez, Canales - Rodri, Fekir, Juanmi - Willian Jose
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Foulquier, Gabriel, Diakhaby, Gaya - Helder Costa, Wass, Racic, Duro - Gomez, Guedes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.66 - 4.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - CA Osasuna  (středa 21:30)
Celý svět o víkendu sledoval vítězství Bílého baletu 2:1 nad odvěkým rivalem z Barcelony na Nou Campu. "Jsem šťastný za vítězství v El Clásicu, protože jde o nejdůležitější zápas celé sezóny," zářil po utkání trenér Realu Carlo Ancelotti. A dodal: "Hráli jsme chytře a s přehledem. V týmu máme velkou kvalitu a toto vítězství musíme pořádné oslavit!" Real se ale musí vrátit zpátky k tvrdé práci, protože nyní jej čeká nevyzpytatelná Osasuna.

Klub z navarrské Pamplony se předloni vrátil do nejvyšší španělské soutěže a od té doby se pravidelně umisťuje v klidném středu tabulky. Letos se však zdá, že by mohli jeho fanoušci zažít mimořádně úspěšnou sezónu, protože Osasuna cílí na evropské poháry. S 18 body na kontě je na tom stejně jako mistrovské Atlético Madrid a trenér Arrasate si věří na slovutný Real.
"Zápasy venku se nám daří a pokud ve středu předvedeme kvalitní výkon, budeme mít šanci. Toho se musíme držet," řekl.

Bílý balet letos táhne útočné duo Benzema-Vinicius. Francouzský útočník a brazilský křídelník se výborně doplňují především v rychlém přechodu do útoků, které má Real Madrid smrtící, a pravidelně deptají obrany soupeře. K tomu jim sekunduje nestárnoucí duo Kroos- Modrić. Kdo naopak stále zůstává hluboko za očekáváním, to je akvizice z Chelsea Eden Hazard. Bývalá hvězda The Blues se nadále trápí a proti Barceloně v posledním kole si dokonce nepřipsala ani jednu odehranou minutu. Londýnský celek zároveň projevil o Hazarda opět zájem a je tak možné, že současná katastrofální sezóna v Realu bude i jeho poslední.

I bez Hazardovy pomoci Real zažívá skvělý ročník a vítězstvím nad Osasunou by se mohl dostat do vedení v celé soutěži, které zatím překvapivě vévodí Real Sociedad. Kromě této motivace zvyšuje šance Realu na vítězství také historická bilance s Pamplonou, jíž dokázal madridský gigant porazit hned čtyřikrát z posledních pěti vzájemných utkání. Doma navíc navarrský celek porazil už dvanáctkrát v řadě.

Ve středu se ale Ancelotti bude muset obejít bez zraněných Valverdeho, Carvajala nebo Isca. Dlouhodobé problémy trápí také Balea. Na druhé straně nenastoupí Cote, kvůli trestu za červenou kartu.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Mendy, Alaba, Militao, Vázquz - Kroos,Modrič,Casemiro - Vinicius, Benzema, Asensio
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Sanchez, Cruz, Garcia, Garcia, Vidal - Torro, Brašanac, Moncyaola - Garcia, Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.04 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Elche CF  (úterý 19:00)
Alavés si konečně o víkendu připsal druhou výhru v sezoně a hodlá v tom plynule pokračovat i proti Elche. To je sice v tabulce trochu výš, ale aktuální forma nemůže dělat jeho fanouškům moc velkou radost.

Deporu se navíc proti Elche poměrně daří. Z dosavadních sedmnácti duelů se Deportivu povedlo vyhrát osmkrát, zatímco Elche si připsalo tři body jen ve čtyřech zápasech. V první lize na sebe oba věční druholigoví účastníci narazili jen dvakrát a pokaždé z toho byla výhra hostí 2:0. Alavés je tým, který jako jediný dokázal porazit úřadujícího šampiona z Atlética. Jinak se mu ale obecně nedařilo, až v minulém kole se mu povedlo opět vyhrát.

Depor zvítězil na půdě Cádizu o dvě branky s čistým kontem a bude v tom chtít pokračovat. Skvělou zprávou v tomhle ohledu je to, že trenér Calleja neregistruje ani jednu absenci! Hosté jsou na tom stejně, což je příjemná změna.

Trenér Fran Escribá po nepodařeném utkání s Rayem Vallecano sledoval, jak jeho svěřenci v minulém kole remizovali s Espanyolem a ukázali obrovskou morální sílu, když srovnali až pár minut před koncem.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Miazga, Laguardia, Duarte - Loum, Moya - Pellistri, Pons, Rioja - Joselu
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Casilla - Barragán, Verdú, Bigas, Mojica - Fidel, Guti, Mascarell, Pastore - Boyé, Benedetto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.03 - 3.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao  (úterý 21:00)
Athletic se už několik let snaží vyhrát na půdě Espanyolu, ale stále se mu to nedaří. Další šanci bude mít na Estadi Cornellà-El Prat v úterý večer, kdy se pokusí získat tři body potřetí za sebou. Espanyol ale už několikrát ukázal, že to není zrovna snadný soupeř.

V katalánské metropoli dychtivě čekají na vložené kolo, které by Espanyol rád využil k postupu tabulkou. Ideální šanci představuje Athletic i proto, že Espanyol na něj ztrácí právě tři body. Celkově se sezona katalánského klubu daří a tým trenéra Vicenteho Morena je aktuálně na 11. místě se třinácti body na kontě.

V minulém kole Espanyol přeci jen cítil mírné zklamání, neboť po dvou výhrách v řadě (z nichž jednu si připsal proti samotnému Realu Madrid), ztratil body. Remizoval totiž s Elche, což před zápasem asi nečekal. Ale vzhledem k tomu, že hned prvních pět duelů v novém ročníku nedokázal Espanyol vyhrát, je jeho současná pozice přece jenom dost příjemná.

Tentokrát bude navíc čerpat naději z domácího prostředí, v němž to Athleticu žalostně nejde. Za posledních dvacet let lítých soubojů se Athletic radoval v Barceloně z výhry jen dvakrát! Trenér Moreno se i tentokrát musí obejít bez Puada s Miguelonem, zatímco hostující Baskové si musí poradit bez Paredese, Nolaskoaina, Núñeze a Berchicheho.

Aktuální forma je ale na jejich straně. Vyhráli totiž nad Alavésem a především si naposledy poradili i se silnějším Villarrealem. Proto týmu trenéra Marcelina patří osmá příčka se ztrátou pouhých dvou bodů na příčky Ligy mistrů! Navíc má Athletic jednu nezpochybnitelnou výhodu a to sice zápas k dobru.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Gil, Gómez, Cabrera, Pedrosa - Morlanes, Darder - Embarba, Melendo, Melamed - De Tomás
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Lekue, Vivian, Martinez, Balenziaga - Berenguer, Vencedor, D. Garcia, Muniaín - R. García, Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.17 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Cádiz CF  (úterý 21:30)
Dva celky, které začátek sezony nezastihl zrovna v nejlepší formě, se střetnou v rámci úterního zápasu vloženého jedenáctého kola španělské LaLigy. Villareal po dvou porážkách v řadě hostí Cádiz.

Žlutá ponorka za sebou má napůl úspěšný týden. Ve středu si v Lize mistrů zastřílela v Bernu, kde tamní Young Boys zdolala 1:4 po trefách Pina, Gerárda Morena, jeho jmenovce Alberta a Chukwuezeho, díky čemuž se vyhoupla na druhé místo tabulky. V domácí soutěži ale o víkendu neuspěla v Bilbau - po Garcíově brance sice dokázal vyrovnat Coquelin, nicméně ve druhé půli rozhodl z penalty o vítězství domácích Muniain. Villareal tak má v lize stále jen dvě vítězství a v patří mu proto až třinácté místo.

Cádiz je na tom ale ještě podstatně hůř, se sedmi body se pohybuje jen těsně nad sestupovou propastí. Může za to i fakt, že již pět kol po sobě nevyhrál a během tohoto období navíc vsítil pouhou jednu branku. Naprázdno vyšel i v sobotu v záchranářské bitvě proti Alávesi, v domácím duelu brzy prohrával po Joseluově penaltě, tentýž hráč pečetil vítězství Deportiva v nastavení.

Před postupem Cádizu do nejvyšší soutěže se v nedávné minulosti tyto celky střetly v prosinci 2014 v rámci Copa del Rey. Tehdy Villareal ovládnul oba zápasy, v minulé sezoně v LaLize už však získal "jen" čtyři body. V Andalusii skončil zápas bez gólů, odveta na východě Španělska skončila výhrou žlutých 2:1. O úspěch se svými zásahy postarali Moreno s Baccou, kontaktní gól vstřelil Fernández.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli; Aurier, Albiol, Torres, Estupinan; Coquelin, Capoue, Parejo; Pino, Danjuma, Alcacer
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma; Iza, Haroyan, Fali, Espino; Sanchez, Jonsson, Alarcon, Fernandez, Lozano; Sobrino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.67 - 12.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad1063114:921
2.Real Madrid962124:1120
3.Sevilla FC962116:620
4.Atlético Madrid953113:818
5.Real Betis1053215:1118
6.CA Osasuna1053214:1318
7.Rayo Vallecano1051417:1216
8.Athletic Bilbao94419:516
9.FC Barcelona943215:1015
10.Valencia CF1034315:1313
11.Espanyol Barcelona1034310:1013
12.RCD Mallorca103349:1512
13.Villarreal CF925210:711
14.Celta Vigo1031610:1210
15.Elche CF102448:1210
16.Granada CF91447:137
17.Cádiz CF101457:157
18.Deportivo Alavés92074:136
19.Levante UD100559:185
20.Getafe CF100283:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kolik desítek let budete muset sledovat španělský fotbal, než pochopíte, že "Athletic Club" není "B

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik desítek let budete muset redakce EF sledovat španělský fotbal, než pochopí, že "Athletic Club" není "Bilbao"? Zajímavý, že nemáte problém psát Real Sociedad místo San Sebastián, ale u Athleticu je to léta neřešitelný problém

Reagovat
Kily

klid

Reagovat
madridcan

Zmeň to na Atletico Bilbao a budeš ho mať, lebo ho rovno trafí šlak

Reagovat
Xavi

Oni to nepochopí ani, když jim to vysvětlíš a ještě se budou rozčilovat.

Reagovat
Kily

já třeba už patnáct let Bilbao jako označení klubu nepoužil, u ostatních jsem to toleroval na základě toho, že pod tímhle označením ho spousta lidí zná, Athletic většině nic neřekne a ještě ho budou motat s Atléticem. Teď jsem to na psaní už změnil, tak s tím snad nikdo nebude mít problém

Reagovat
patas92

A ve znaku to mají napsané na počest Bilbaa Pytlíka.

Tvoje problémy bych chtěl mít...

Reagovat
madridcan

Rozumiem, že hádžeš udicu na Eurofotbale, že sa chytí právnik, finančný poradca, niekto na rozvod, ale omieľanie vkuse ohľadom problémov druhých, nechaj na druhých a zjavne si rieš tie svoje

Reagovat
Phillipinho

Ty tady na Eurofotbale mas nejaky zasadne dulezitejsi problemy?

Reagovat
teenz

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
patas92

Málo se tu řeší, jestli je lepší Messi nebo Ronaldo

Reagovat
Kily

chvíli vydrž, za několik měsíců se to rozeběhne znovu, tentokráte na téma "který z nich víc potopil suverénně nejlepší klub ve své lize"

Reagovat
patas92

Zlatý míč se vyhlašuje na konci listopadu, netřeba čekat několik měsíců

Reagovat
Kily

to se taky jako budeme hádat Messi vs. Ronaldo i ve chvíli, kdy bude Zlatý míč přebírat Lewandowski?

Reagovat
patas92

První věc je pravděpodobnější něž ta druhá

Reagovat
Kily

nebo bude letošní ročník unikátní tím, že smíří všechny znesvářené strany, jelikož se vítězem stane Jorginho

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o tom neni sporu snad, ze ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

s tím na něj nechoď, znak neuznává jako důkaz, asi před sto lety udělali tiskaři z Bilbaa chybu

Reagovat
Xavi

ty seš blázen.

Reagovat
Mass

Reagovat
ACSeRw!n

aby ses nepoosral tady ses v cesku, tak fandi ceskymu tymu a nebudes muset resit hovna

Reagovat
blaugrana

viľareaľ do segundy, presto

Reagovat
Mass

From hero to zero...

Reagovat
Mass

Zrovna sem chtěl napsat, že Danjuma s Diou tam asi rozesrali týmovou chemii a oni zrovna dají góly..

Reagovat
blaugrana

kader maju dobry, tazko povedat, kde je problem....podla mna by im pomohol Koeman

Reagovat
Mass

Emery do Barcy?

Reagovat
blaugrana

ten Haag

Reagovat
Tomik111

Solšér.

Reagovat
messi80

Pre mňa by bol aj emery posun oproti koemanovi.

Reagovat
Xavi

Vsak Emery je válec.

Reagovat
Mass

Kádr maj na papíře na třetí místo..

Reagovat
Raul=Real

Urcite nie.

Reagovat
Mass

Vyhráli pohár uefa a ještě přikoupili.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Gazdo

De la Fuente sa vyjadril ze v Marseille sa trenuje ovela viac a tazsie ako v Barcelone… v marseille preboha… a potom sa cudujeme ze nasi nebehaju cely zapas ako sialeni a ze ked zacnu tak pride zranenie

Reagovat
Israha

Tak zase je potřeba si uvědomit, že v OM je Sampaoli, což je "tak trochu" blázen. Zrovna podle jeho tréninkových metod bych nedělal obecné závěry .

Reagovat
Petrinho17

Lenže tu nejde iba o Marseille. Takto sa vyjadrilo už veľa hráčov keď odišli z Barcelony. Tie tréningy budú naozaj slabé a viac-menej zamerané len na prácu s loptou.

Reagovat
ADM

A ani ta na nejde

Reagovat
ADM

*nam

Reagovat
Israha

Aha, tak to pak jo. Gazdo psal jen o Konradovi a OM, nevěděl jsem, že další hráči po odchodu do jiných klubů tvrdí něco podobného. V takovém případě už to na pováženou je .

Reagovat
Reggie

Já se tomu právě vůbec nedivím, bohužel

Reagovat
Xavi

Fati zraněný.

Reagovat
king23

stejně hraje prd.

Reagovat
LAM

Včéra trénoval,ale jestli ho to ještě bolí,tak nemá cenu pospíchat.Příští zápas by už měl bejt.

Problém to bude hlavně dneska, ale já bych osobně dal už Aguera do základu.Není na co čekat.

Stegen-Alba,Garcia,Pique,Dest-Sergio,Gavi,Coutinho-Depay,Aguero,Yusuf.

Jenom doufám,že Pedri,Araujo i Dembele budou už brzy v poho a aspoň chvíli budeme mít kompletní soupisku.

Reagovat
Kluivert9

Určitě bude Roberto

Reagovat
Xavi

A Luuk de Jong.

Reagovat
celeb

uz len Puig mi tam chyba ….

Reagovat
blaugrana

Ja sa bojim, aby sa to s nim nezacalo sypat ako s Dembouzom..

Reagovat
Xavi

Já právě taky

Reagovat
Messiáš

V El Clasicu kopl tusim Alabu pri souboji o mic tak dementne, ze ten mu na tu nohu celou svoji vahou spadl. Hned mi to zavanelo a smrdelo mi to obnovou zraneni

Reagovat
blaugrana

Ono ze to ale je nieco ine, nez s cim marodil chvalabohu

Reagovat
Jordi Alba

Kolik desítek let budu muset sledovat španělský fotbal, než začnete místo Athletic psát znova Bilbao ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rominhoFCB

They leak a supposed list that gives the Ballon d'Or to Lewandowski!

https://www.sport.es/es/noticias/balon-oro/filtran-supuesta-lista-da-balon-12424297

Reagovat
Kenneth

Zaslouzene. Jinak Karim

Reagovat
JM

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Po GB 2019 jsem poučenej, že nemá cenu nic řešit, dokud se to nevyhlásí. Předtím to údajně vyhrál Ronaldo, bylo to taky samozřejmě leaknutý

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
blaugrana

Aguero by mal byt v zaklade. Bohuzial aj Roberto, po boku Busa a Gaviho.

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen; Dest, Piqué, Eric, Alba; Sergio, Nico; Sergi Roberto, Coutiinho, Memphis; Kun

Reagovat
blaugrana

to bude roberto na rb, cou v zalohe a dest na rw

Reagovat
rominhoFCB

Tak by to bolo najlepsie.

Reagovat
LAM

Nebo 4-3-1-2 s Coutinhem pod útočníkama.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
rominhoFCB

Mohli by ste sem potom zaciatkom zapasu hodit stream. Diky moc.

Reagovat
blaugrana

footybite.cc

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
Ed_Hazard

Nefunguje. Koniec sveta sa blíži

Reagovat
blaugrana

Nico pekne...

Reagovat
smazaný uživatel

Měli jsme už nějaké šance?

Reagovat
Murena

Reagovat
Jordi Alba

Pls

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao jak pán

Reagovat
blaugrana

still the same shit...

Reagovat
smazaný uživatel

to nikdo neumí zařvat záda? ten tým nemá ani základní návyky, neuvěřitelná práce Kolomana

Reagovat
Murena

Reagovat
smazaný uživatel

Dest je magor

Reagovat
Banikovec7

Dest dokáže každý zápas překonat to, co ještě jde nedat. Těším se na to, co pro nás chystá na příště.

Reagovat
blaugrana

to je fakt beznadej

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by po dnešní pravděpodobné prohře konečně došla Faportovi trpělivost. Lepší fotbal hraje i Boleslav tvl, to je naprostá tragédie.

Reagovat
blaugrana

nie, nie...popdpori ho a prejavi dôveru do dalsich bojov

Reagovat
LAM

Nulového systém, nulový automaticky, jen 11 hráčů na hřišti a zkuste vyhrát.

Reagovat
LAM

Laporto jdi do p.či.

Nehodlám kritizovat hráče jako takové, jelikož je vidět že ti hrajou za nároďáky úplně jinak. Tohle jde vše za tím tragédie na lávce pod kterým ten tým klesá stále níž a není naděje na obrat.

Laportovi to asi nevadí, že nebudeme ani v pohárech a skončíme někde okolo 10 místa. Začínám mít pocit, že sem přišel jen škodit

Reagovat
drussbarb

Boha jeho, pád na dno nekončí a nekončí, začínám být rád, že Messi odešel do trapného PSG, protože Barcu čekají krušné roky

Reagovat
Gazdo

Akoze Koeman moze tvrdit ze nemame na to vyhrat ligu a LM (aj ked tie kecy by si mal odpustit a nie je to nastavenie sampionov ktore by mal ako trener vstepovat hracom) ale nemoze tvrdit ze nemame lepsi kader ako Rayo vsetka cest im

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně to bude tvrdit, aby si udržel flek. Rád háže svoji neschopnost na ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam prostě není ani milimetrový posun. Aspoň se potvrzuje, že ty relativně slušné výsledky aspoň proti slabým týmům v minulé sezoně byly opět jenom zásluha Messiho.

Reagovat
Gazdo

Aspon Nico sa mi dnes paci

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se Demir trochu ukáže, nemá co ztratit.

Reagovat
ADM

"My man Valverde slept during the match and still won La Liga."

Reagovat
patas92

My všichni jsme u toho spali

Reagovat
ADM

Teraz ti zas Koeman nedá spávať

Reagovat
patas92

v piči život

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co,zas bude K.O.eman litovat nevyužité šance?

Reagovat
Gazdo

Toto by sa malo ale skoncit aj za cenu ze budeme dlzni dalsie prachy (predsa len to odstupne Koemana nie je tak obrovske aby to znamenalo rozdiel medzi krachom a prezitim) a kludne aj obetovat hocake posily ak na ne mame tento prestupak (asi nemame) ale Koeman proste musi ist. Nikto netvrdi ze mame kader na urovni Bayernu alebo City ale toto je proste uz len trapenie a cesta von z neho pre obe strany je len rozchod lebo to bude este horsie. Jednoducho sa to Koemanovi uz cele rozpadlo, treba mu podakovat za to ze mal tu odvahu ist sem v takom blbom obdobi a vydrzal (aj ked kvoli nedostatku sebareflexie) a popriat mu vela stastia a na Camp Nou pustit uz max do VIP boxu ako divaka

Reagovat
smazaný uživatel

není na co čekat

Reagovat
EaP

Tak ako by som ešte pred mesiacom nesúhlasil, tak teraz v to pevne dúfam . Toto ide od 10-5. Oni sú psychicky úplne zlomený. Nedokážu ani hovno. Netrafila bránu. Nemajú žiadnu chuť niečo meniť, lebo ani nevedia, čo presne by to malo byt . Nedá sa na to pozerať. A káder nieje taký zúfalí aby sa prehravalo s Rayom Vallecanom. Pri všetkej úcte .

Reagovat
Rothbard

Co je s Modričem?

Reagovat
fefo

To je jedno otrasne bezduche muzstvo ta terajsia barcelona. Ziadna myslienka, prekvapujuce momenty, len centre do prveho hraca supera a strely vedla. Strach a hroza.

Komentator na Nova sport uplne mimo, co ten natrepal sprostosti, to som uz dlho pokope nepocul.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, centry naslepo, to je jediná Koemanova ofenzivní taktika. V 85.minutě vytáhne své druhé eso a to bude Piqué na hrotu.

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
smazaný uživatel

Depay Jednou za sto let zkusí dokonce běžet s míčem a neotáčet se hned zády k obránci, ale na oplátku posere penaltu a zprasí brankáře

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč to nenechal Aguerovi. Si hraje na tahouna a nemá na to.

Reagovat
2miguel1

To už nemyslite važne, vyhodte už konečne toho neschopaka aj keby dva roky by sme nemohli nikoho kupiť. VYHODTE HO UZ, uz fakt co po taliansky im to tam treba povedat? A dajte tam konecne riadneho trenera a nie ze hodinku si zahrame bago na treningu a padla. Co to tam je uz fakt za kokotov

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, zítra dá hráčům další volno.

Reagovat
2miguel1

Boze to je bordel, ale neprekvapuje ma to. V predchadzajucej firme som pracoval aj so španielmi, to bolo vzdy najviac chyb, ziadna produktivita a stale ta ich siesta. Neschopny narod. Real nech ruky nohy bozkava Perezovi, tu sa to hemží neschopakmi

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
BBystr

Toto uz prestava byt sranda, to nie ze aby Barca hrala aspon o ligu majstrov, tu uz sa hra normalne o zachranu

Reagovat
Rothbard

Zase nepřehánějte...

Reagovat
smazaný uživatel

NASTUPUJE KRÁL

Reagovat
Jordi Alba

Luuk parádně.

Reagovat
Rothbard

Mně to přijde, jak kdyby hráči Vallecana na tom byli fyzicky lépe...

Reagovat
smazaný uživatel

To ti nepřijde. Jsou úplně jinde.

Reagovat
sylarko

mne pride ze kazdy proti komu hrame je na tom fyzicky lepsie jak my

Reagovat
smazaný uživatel

génius

Reagovat
Antalab

Banda preplatenych topornych polien. Priemeraci.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujeme otočit a výsledek je jedna šance za poločas - penalta Kam se dá ještě klesat?

Reagovat
madridcan

No na zem. Ako ste zvyknutí celú svoju históriu

Reagovat
Antalab

Este by sme mohli zostavit utok Braithwaith, Luuk de Jong, Roberto. Ak to nepomoze, tak uz neviem.

Reagovat
Antalab

Reagovat
2miguel1

Nech ich ani nenapadne ho nevyhodit po tomto. Cely druhy polcas som sa modlil nech nevyrovname aby ich nahodou nenapadlo ho tam nechat.

Reagovat
Ed_Hazard

Thibo - Mendy, Alaba, Militao, Carvajal - Camavinga, Casemiro, Kroos - Vinicius, Karim, Asensio

Super zostava, Asesnsio 2 fiky dnes

Reagovat
zasranej malíř

Co to je s těma kamerama na nova sport?

Reagovat
Raul=Real

5 obrazov v 1

Reagovat
zasranej malíř

No už to spravili

Reagovat
Raul=Real

Len 10min im to trvalo akoby nestacilo ze maju slabuckych komentatorov

Reagovat
Ed_Hazard

Stream?

Reagovat
Kokesh

Marca bych stáhnul do zálohy místo Camavingy, do hry samozřejmě Rodrygo. Na Vincka jasná penalta.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
2miguel1

To Madrid ma nejake reštrikcie či prečo je na Santiago Bernabéu 35tis ? To su riadne smutne časy La Ligy toto

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytek fanoušků leží na JIP s covidem.

Reagovat
Anacron

Tak víc tam kvůli té rekonstrukci být nemůže myslím.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na Osasunu se myslím psalo o 50k.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele