Na nudu nemáme čas. V podcastu PRÁVNIČKY se sešly Lucie Dolanská Bányaiová, Veronika Paroulková a Tereza Rychtaříková

Cílevědomost znamená zodpovědnost dotahovat věci, říká v podcastu PRÁVNIČKY advokátka a nová členka představenstva České advokátní komory Lucie Dolanská Bányaiová. Spolu s Terezou Rychtaříkovou a Veronikou Paroulkovou se shodují, že ani přes mnohdy vyčerpávající pracovní nasazení neumí zpomalit.

Videoverzi podcastu PRÁVNIČKY pro předplatitele najdete tady

Tereza Rychtaříková, která působí jako Head of Legal ve společnosti Vodafone, o sobě říká, že nikdy nezažila nudu. Svou práci se snaží dělat poctivě, a to pro lidis lidmi. „Třeba kolegy si vybírám pocitově. Během prvních pár minut poznám, zda mi dotyčný sedí a zda zapadne do týmu,“ říká s tím, že stejně tak je pro ni klíčovou bernou mincí odbornost. Podle Terezy nemá cenu tlačit kolegy k něčemu silou, ale ukazovat jim, jaký způsob řešení problému by mohl fungovat.

Tereza v podcastu PRÁVNIČKY prozrazuje, že kromě právnické fakulty vystudovala také konzervatoř. „Musela jsem si sama přijít na to, v čem jsem dobrá a v čem jen průměrná. Proto se věnuji právu,“ dodává. Podobně na tom byla také Veronika Paroulková, moderátorka a spoluzakladatelka portálu o vážné hudbě KlasikaPlus. „Jednu dobu jsem se vnímala jako právnička, a to když jsem zkoušela dělat trestní právo. Potom jsem zjistila, že touto cestou jít nechci. Táhlo mě to k hudbě,“ říká s tím, že si tak z koníčku udělala profesi.

Veronika také říká, že s kolegy, kteří nám po lidské stránce příliš nesedí, se musíme naučit zacházet. Také Lucie Dolanská Bányaiová přiznává, že je pro ni často výběr kolegů o pocitu. „Třeba spolupráce s nejlepšími kamarády mnohdy neplodí nic dobrého, schází tam respekt,“ říká partnerka advokátní kanceláře Bányaiová Vožehová a nově zvolená členka představenstva České advokátní komory. Rozhodování, zda kandidovat, pro ni přitom nebylo úplně snadné. „Musím mít vnitřní souznění s rozhodnutím, které mám udělat. Hledání sebe sama pro mě znamená vůli zkoušet být dobrý v tom, co dělám,“ dodává s tím, že je podle ní cílevědomost zdravá a podporuje profesní růst i ambice v tom dobrém.

Kdo inspiruje Terezu Rychtaříkovou, Lucii Dolanskou Bányaiovou a Veroniku Paroulkovou? A jak si představují odpočinek? Odpovídají v podcastu PRÁVNIČKY.

sinfin.digital