Tripartita nesouhlasí s Hamáčkovým návrhem. Odmítá omezení neočkovaných zaměstnanců na pracovišti

Sociální partneři i zástupci vlády odmítli na středečním mimořádném jednání tripartity uložení jakýchkoliv restrikcí pro neočkované zaměstnance. O výsledku jednání k opatřením proti koronaviru na pracovištích tripartita informovala na twitteru. Podle zprávy premiér Andrej Babiš (ANO) současně vyjádřil nesouhlas s povinným očkováním obyvatel.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 13:47 27. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Očkuje se vakcínou Johnson u které stačí pouze jedna dávka.

Hamáček v pondělí zmínil návrh, podle něhož by do provozů a kanceláří nesměli lidé bez očkování (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Po pondělním jednání Ústředního krizového štábu jeho šéf a končící vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) zmínil návrh, podle něhož by do provozů a kanceláří nesměli lidé bez očkování, negativního testu či potvrzení o prodělaném covidu. Odboráři a podnikatelé to kritizovali.

Šokuje mě, jak automechanici nebo pekaři vedou s lékaři debatu o očkování, říká hejtman Kuba

Číst článek

Podle předáka Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuly není možné za nízkou proočkovanost trestat pracovníky a firmy.

Zaměstnavatelé přitom už na jaře neúspěšně usilovali o to, aby mohli zřizovat svá očkovací centra. Podle viceprezidenta Svazu průmyslu a dopravy Jana Rafaje by podniky dokázaly své lidi k očkování motivovat.

Odbory a podnikatelé si stěžují také na to, že s nimi vláda předem chystaná opatření neprojednává a dozvídají se o nich až po schválení.

Sociální partneři i zástupci vlády na #tripartita odmítli uložení jakýchkoliv restrikcí pro neočkované zaměstnance. Premiér @Andrej Babiš vyjádřil také nesouhlas s povinným očkováním obyvatel. Jednoznačnou prioritou všech zúčastněných stran zůstává vysoká proočkovanost populace!

13:22 – 27. 10. 2021

5 20

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme