Hlavní obsah

Z pražského letiště se bude v zimě létat do 92 destinací

Během zimního letového řádu, který začne platit v neděli, budou moci cestující z pražského letiště létat do 92 destinací. V nabídce budou například nové linky do Tel Avivu, Neapole, Oděsy, Kyjeva, Dubaje či Amsterdamu. Počet destinací ovšem není tak vysoký jako v předkrizových letech. V zimě 2019 se létalo do 120 destinací.

Foto: Novinky

Speciální odmrazovací vozy na pražském letišti v Ruzyni

Článek

Leteckou dopravu nadále výrazně omezuje koronavirová krize, provoz na letišti ovšem v posledních měsících pomalu roste.

Po návratu do Česka už lidé nebudou muset do samoizolace

Koronavirus

„S radostí sledujeme obnovování dřívějších linek, spojení do nových destinací i narůstající frekvenci na stávajících linkách. Díky tomu jsme do poloviny října odbavili už přes tři miliony cestujících a doufáme, že díky novým spojením v zimním letovém řádu budou čísla dál růst. Zdaleka nejsme na počtech cestujících z roku 2019, ale s počtem destinací příliš nezaostáváme,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

Z Prahy bude během zimy létat celkem 47 aerolinek včetně Eurowings, které na letišti otevřou svou novou základnu.

Nejvíce linek nabídne během zimy Ryanair, který bude létat do 26 měst, včetně Londýna, Krakova nebo Dublinu. Skupina Smartwings bude provozovat spoje do 20 destinací, například na Kanárské ostrovy, na Madeiru nebo do Paříže či Stockholmu. Eurowings budou po otevření základny létat z Prahy do 13 evropských míst, včetně Kanárských ostrovů či Barcelony.

Manžele na letišti překvapilo nadměrné zavazadlo. Schoval se do něj pes

Cestování

S postupným oživováním letecké dopravy dopravci postupně obnovují své linky. British Airways opět spojí Prahu s letištěm City v centru Londýna, ČSA se vrátí na linku do Kodaně, Ryanair obnoví spojení do Barcelony, Paříže a Manchesteru a společnost Jet2.com linky do Birminghamu, Manchesteru, Leedsu a Newcastlu.

Kromě toho budou v nabídce během zimy i nové linky. Například Wizz Air bude nově létat z Prahy do Říma, Katánie a Neapole. Smartwings do Dubaje a Londýna. Linku do Tel Avivu budou v zimní sezoně nabízet také dopravci Israir Airlines, Blue Bird Airways a Arkia Airlines.

USA ruší zákaz cest pro turisty, mohou tam ale jen očkovaní

Amerika

Pražské letiště v září odbavilo téměř 654 000 cestujících. Meziročně je to asi o 63 procent více, zároveň je to však asi o dvě třetiny méně než v předkrizovém období.

Reklama

Výběr článků

Načítám