Založ si blog

Kvalitné produktové fotografie dokážu zázraky – takto sa s k nim dostanete

Produktové fotografie sú dôležitou súčasťou každého e-shopu či katalógu. Mnohí ľudia nakupujú „očami“ a tak je dôležité zaujať hneď na prvý pohľad. Netreba tiež zabúdať, že do nákupného procesu vstupuje aj psychika a veľa ľudí podvedome uprednostní produkt s vizuálne atraktívnou prezentáciou. Ak nemáte rozpočet na profesionálneho fotografa, pomôcť si môžete aj sami. 

Nároky nakupujúcich v online prostredí sú stále vyššie. Nestačí mať iba produkt za tú najlepšiu cenu, dôležitá je aj forma prezentácie, teda kvalitné popisy a pútavé fotografie. V tomto smere je skvelým príkladom web https://www.jona-technology.sk. Jedným dychom ale treba dodať, že kvalitné produktové fotky nebudú lacné. Najmä zo začiatku sa preto oplatí, ak si ich skúsite urobiť sami. Zameriame sa na to najdôležitejšie. 

fotoatelier bratislava
zdroj: pixabay.com

Správne miesto, pozadie a osvetlenie

Vyhotoviť kvalitné produktové fotografie môžete v zásade aj doma, nevyhnete sa však tvorbe „improvizovaného“ štúdia. Absolútnym základom kvalitnej fotografie je poriadne osvetlenie. Odporúča sa používať aspoň dve zábleskové svetlá, s ktorými úspešne eliminujete ostré tiene. Nemenej dôležité je aj pozadie, najčastejšie sa používa tzv. biele nekonečné, ktoré si ľahko spravíte napríklad aj z baliaceho papiera. 

Ak by ste radšej prišli do hotového, využiť môžete fotoateliér Bratislava na prenájom, kde nájdete všetku potrebnú techniku. Nemusíte teda investovať do statívov, svetiel a iných zariadení, keďže všetko je zahrnuté v cene prenájmu. Veď napokon, presvedčte sa sami na https://www.studio300shop.eu.

Vyhraďte si dostatok času na postprodukciu

Nemusíte si hneď ísť kupovať ten najdrahší fotoaparát a objektívy. Kvalitnú fotku ľahko spravíte aj s lepším smartfónom. Dôležitejšie ako kvalitné technické vybavenie je totiž samotný spôsob fotenia. Nebojte sa teda skúšať a experimentovať, čo napokon platí aj o následnej postprodukcii. Tej sa taktiež nevyhnete, preto si na ňu vyhraďte dosť času. Obmedzenia čo fotiť a ako fotiť prakticky neexistujú. Na kvalitne vyhotovených a precízne doladených fotografiách do katalógu perfektne vyniknú napríklad aj formy pre obrubníky. Platí preto, že kvalitné fotografie oživia každú ponuku bez ohľadu na predávaný sortiment, oplatí sa im teda venovať čas.

zdroj: pixabay.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 729603x
Priemerná čítanosť článkov: 1400x

Autor blogu