Mesiac úcty k starším zavŕšili koncertmi pod oknami

V stredu sa konal pod oknami Domova sociálnych služieb (DSS) Arcus v Košiciach posledný koncert v rámci Mesiaca úcty k starším. Hudbou, spevom a tancom spestrili deň klientom pedagógovia a študenti Konzervatória Jozefa Adamoviča v Košiciach.

27.10.2021 15:54
Mesiac úcty k starším Foto: ,
Mesiac úcty k starším zavŕšili koncertmi pod oknami.
debata (5)

VIDEO: Mesiac úcty k starším, koncert pod oknami.

Video

Pandemické obdobie, ktoré stále pretrváva, odlúčilo klientov od svojich blízkych, kontakty museli obmedziť na minimum. Seniori, ktorí sú jednou z najohrozenejších skupín v čase šírenia nákazy COVID-19, aj takto dostali radosť do života.

Organizátor akcie, Košický samosprávny kraj, pripravil pre starkých aj fľaštičky medu od regionálneho včelára. Koncerty si dôchodcovia užili v zariadeniach sociálnych služieb Lumen v Trebišove, Subsidium v Rožňave, v Harmónii v Strážskom a dvoch košických zariadeniach Via Lux a Arcus.

Mesiac úcty k starším zavŕšili koncertmi pod...
Mesiac úcty k starším zavŕšili koncertmi pod...
+4Mesiac úcty k starším zavŕšili koncertmi pod...

„Tento projekt sme začali pripravovať už minulý rok v októbri, ale pandémia nás všetkých zastavila. Do školy nechodili ani študenti, tak sme aj napriek tomu s kolegami pedagógmi urobili aspoň náhradný program pod balkónmi piatich zariadení. Starkí sa tešili, že sme do ich životov doniesli aspoň trochu tepla. Tohto roku sme prišli už aj so žiakmi, hoci vystupujeme zase vonku. Ohlasy boli ešte lepšie ako vlani. Dôchodcovia s nami spievali aj tancovali,“ povedal Róbert Galovics, riaditeľ konzervatória.

Babičky a dedkovia si pred predstavením pripravili aj odkazy pre mladšiu generáciu, ktoré na dvor DSS Arcus priniesli na vlastnoručne urobených plagátikoch. Pani Margita (72) ocenila takýto zábavný program. „Som veľmi rada, že prišli, úcta k starším by mala byť všade. Na takéto predstavenia chodím stále,“ dodala s úsmevom.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Košický kraj #Mesiac úcty k starším