Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pritvrdý chlieb. Klubové legendy sú na odstrel

Keby mali peňazí a alternatív nazvyš, hneď by ho vyhodili. Druhý už mal byť podľa fanúšikov, hráčov i expertov dávno preč. Nateraz však zostáva.

27.10.2021 17:27
Ole Gunnar Solskjaer, Ronald Koeman Foto: ,
Ole Gunnar Solskjaer (vľavo) a Ronald Koeman.
debata

Futbal sa po koronakríze znova stavia na silné nohy. A najmä tie kluby, ktorým sa darí okrem burzy aj na ihrisku.

Manchester United či FC Barcelona k nim nepatria. Oba veľkokluby pokračujú v prestavbe tímu. Angličania ju nevedia dokončiť, Katalánci popri nej splácajú obrovskú sekeru.

Návrat na popredné priečky majú zaistiť Ole Gunnar Solskjaer, respektíve Ronald Koeman. Klubové ikony, ktoré sú dlhodobo na odstrel.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac FC Liverpool bol vo všetkom o svetelné roky vzdialený od United, píše BBC

Veľký nešvár

Britská tlač sa v pondelok ráno predbiehala v tom, aby čo najkvetnatejšie vyjadrila nedeľňajší výsledok zápasu Manchester United – Liverpool (0:5).

Hostia dali všetky góly do 50. minúty, zvyšok duelu sa už len dohrával. A tak padali prirovnania ako súboj mužov s dorastencami, domáca hanba na sto rokov či hostia lepší o svetelný rok.

„Je to najhorší deň, aký som s touto partiou hráčov zažil. Je to moja chyba. Vybral som taktiku, ktorá nebola dobrá a kvalitný súper nás potrestal,“ konštatoval skleslý Solskjaer. Zároveň však doplnil: „Stále si verím.“

salah Čítajte viac Šok na Old Trafforde. Liverpool v ťaháku totálne znemožnil United

Emócie vychladli, vedenie klubu z Old Traffordu si sadlo za stôl a rozhodlo, že Nóra ešte podrží. Podľa zdrojov Sky Sports sa to udialo naposledy a aj napriek tomu, že viacerí hráči United sa proti niekdajšiemu útočníkovi klubu postavili.

Jedným z nich má byť Paul Pogba, ktorý bol proti Liverpoolu vylúčený.

„Toto je veľký nešvár. Áno, tréner je zodpovedný za výsledky, ale k tým sa musia dopracovať hráči. Niektorí to na ihrisku vzdali a to je neakceptovateľné,“ hodnotí situáciu niekdajší kapitán Manchestru Gary Neville.

„Nerád vidím, keď tréneri dostávajú výpovede, ale Ole mal veľké šťastie,“ pridáva sa ďalší expert Sky Sports Paul Merson.

Nech je situácia akákoľvek, nie je veľa prestížnejších lavičiek, ako tá v Manchestri. Nie div, že v čakárni sedia Zinedine Zidane či Antonio Conte.

„United si zaslúžia kvalitnejšieho trénera, akým je Solskjaer,“ tvrdí exhráč Liverpoolu Jamie Carragher.

Obkľúčený v aute

Ešte horšie to má Koeman v Barcelone. Keď v sobotu opúšťal Nou Camp po prehre s Realom Madrid 1:2, jeho auto obkľúčili fanúšikovia domácich. Hromžili, búchali rukami po kapote.

Holandský tréner sa cez dav nakoniec predral do bezpečia. K incidentu sa vyjadril pred stredajším súbojom proti Rayu Vallecano.

„Je to sociálny problém. Nevzdelaní ľudia nikdy nepochopia pravidlá a hodnoty. Na štadióne je iná atmosféra. Stávalo sa to hráčom aj ich rodinám, napríklad Carlesovi Puyolovi. Neverím, že na toto správanie existuje riešenie,“ cituje Koemana BBC.

Kým za Solskjaerom ešte stojí vedenie Manchestru, to katalánske by sa 58-ročného kormidelníka najradšej zbavilo.

Ronald Koeman Čítajte viac Barcelona je ako natlakovaný papiňák. Koeman mal pri odchode problémy

Nemá však peniaze na to, aby mu vyplatilo dvanásťmiliónové odstupné. Navyše, málokomu z popredných kormidelníkov sa chce viesť klub, ktorý má dlhy v stovkách miliónov eur.

„Chcem si to tu užiť. Nech to trvá osem rokov alebo tri mesiace, žiaden problém. Sústredím sa na svoju prácu a nie na veci, ktoré neovplyvním,“ uzatvoril Koeman.

Spoločne so Solskjaerom si splnili sen. Vedú kluby, ktoré milujú. Určite si to však predstavovali inak. Trénerský chlieb býva niekedy pritvrdý a mnohí si na ňom vylámu zuby.


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #fc barcelona #Ronald Koeman #Ole Gunnar Solskjaer